Ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικής ξετυλίγει στο Cretalive το συγκλονιστικό κουβάρι της επιχείρησης στην Ιεράπετρα!

Newsroom
Newsroom

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών μέσα από φωτογραφίες

Είναι οι στιγμές που δύσκολα φεύγουν από το μυαλό σου, ειδικά όταν καταφέρνεις να σώσεις ανθρώπινες ζωές. Και μπορεί ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη Γιώργος Τσικαλάς να έχει συμμετάσχει σε αρκετές περιπτώσεις διασώσεων μετά από σεισμούς, ωστόσο και η χθεσινοβραδινή επιχείρηση στην Ιεράπετρα ήταν μια παρόμοια επιχείρηση και είναι από εκείνες που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό σου!

«Έφυγε το βουνό κι έπεσε στα κεφάλια τους, ήταν φοβερό. Νομίζω ήταν πολύ τυχεροί που γλίτωσαν ο πατέρας με το γιο, δυστυχώς η 47χρονη γυναίκα εκεί που βρισκόταν δεν είχε καμμία τύχη» λέει στο cretalive ο έμπειρος πυροσβέστης που από την πρώτη στιγμή μαζί με 50 άνδρες του βρέθηκαν στο πεδίο.

Αγία Φωτιά επιχείρηση

"Δεν είχαμε σημάδια ζωής" εξηγεί. "Όταν φτάσαμε εκεί και είδαμε το βουνό να έχει πέσει πάνω στο δωμάτιο αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το τουριστικό διαμέρισμα είχε δυο δωμάτια. Στο ένα δωμάτιο έμεναν ο 51χρονος σύζυγος μαζί με το παιδί και στο άλλο έμενε η γυναίκα. Το πρώτο δωμάτιο είχε πλακωθεί από τον πεσμένο βράχο κατά το ήμισυ - γι’ αυτό άλλωστε και σώθηκαν ο πατέρας με το γιο και από εκεί ξεκινήσαμε. Χάρη στις οδηγίες που μας έδωσε ο πατέρας κι αφού απεγκλωβίσαμε το παιδί, αρχίσαμε σιγά σιγά να βγάζουμε μπάζα από το διπλανό πλήρες καταπλακωμένο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες, κομπρεσέρ και υποστυλώματα, απομακρύνοντας τα μπάζα με τα χέρια φτάσαμε τελικά στην άτυχη γυναίκα, εκεί ακριβώς που είχαμε υπολογίσει ότι θα την βρίσκαμε».

Αγία Φωτιά επιχείρηση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive το σώμα της τουρίστριας ήταν σε ημιχαλαρή κατάσταση στο κρεβάτι, δείγμα πως το μοιραίο χτύπημα την βρήκε στον ύπνο πριν καν προλάβει να αντιδράσει! Οι πυροσβέστες έφτασαν τελικά στον απεγκλωβισμό της γυναίκας δύο ώρες μετά την αρχική προσπάθεια ενώ ήταν τόση η σφοδρότητα με την οποία έπεσε ο βράχος ώστε… «κατάπιε» στο κατέβασμα του ένα τοιχίο ενός μέτρου που βρισκόταν μπροστά από το διαμέρισμα και που προφανώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ορμή ενός βουνού που έπεφτε!

Αγία Φωτιά επιχείρηση

Αγία Φωτιά επιχείρηση

Αγία Φωτιά επιχείρηση

Αγία Φωτιά επιχείρηση

Φωτογραφίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αγιά Φωτιά - Η μοιραία κατολίσθηση

Τραγωδία στην Κρήτη με μία νεκρή - Βράχοι έπεσαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια!

Συγκλονιστικές στιγμές στην Κρήτη- Βίντεο και φωτογραφίες από την ασύλληπτη τραγωδία με τις πτώσεις βράχων

Σοκ από την τραγωδία στην Αγιά Φωτιά - Η οικογένεια θα έφευγε σήμερα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ