Ο Σ. Βαρδάκης για απαγόρευση συζήτησης κατεπειγόντων θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια

Ο Σ. Βαρδάκης για απαγόρευση συζήτησης κατεπειγόντων θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια
Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρεται σε κοινοβουλευτική παρέμβαση

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Χερσονήσου στην τροποποίηση του άρθρου 67 του νόμου 3852/2010, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και  Χάρη Μαμουλάκη καταθέτοντας αναφορά προς  τον Υπουργό Εσωτερικών το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Δήμου Χερσονήσου, κατά την τακτική συνεδρίασή του, της 21ης Ιουνίου 2022, τάχθηκε αρνητικά στις σχεδιαζόμενες αλλαγές που δρομολογούνται στη διαδικασία συζήτησης θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως στις συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Στο άρθρο 42 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε επισήμως σε δημόσια διαβούλευση, διαγράφεται από την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα που είχαν οι Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ ημερησίας διάταξης. 

Το Δ.Σ. του Δήμου, ζητά την μη τροποποίηση της παραγράφου 7 του άρθρου 67 του νόμου 3852/2010, προκειμένου να μην αλλάξει το καθεστώς που αφορά στη δυνατότητα το δημοτικό συμβούλιο να έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση – εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την πλειοψηφία των παρόντων μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι` αυτό πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό την εξέταση του αιτήματος και την ενημέρωσή τους για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ