Υποψήφιοι πανελλαδικών - σεισμός: Σημειώσατε Άσσο!

Υποψήφιοι πανελλαδικών - σεισμός: Σημειώσατε Άσσο!
Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Επιτυχίες παιδιών από τις περιοχές που έπληξε ο Εγκέλαδος, αλλά δεν "γκρέμισε" τα όνειρά τους!

Της Κατερίνας Μυλωνά

Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σχολεία τους. Είχαν ήδη ξεκινήσει τον μαραθώνιο που ονομάζεται «προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Υποψήφιοι από το Αρκαλοχώρι, το Καστέλλι, τις Μελέσες και άλλες περιοχές του Ηρακλείου φοβήθηκαν ότι ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 θα τους στερήσει όσα ονειρεύονταν, μία θέση στο Τμήμα της προτίμησής τους.

Έμειναν για καιρό εκτός σχολείου, προσπάθησαν να συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ακόμα και μακριά από τα σπίτια τους, σε συγγενείς, φίλους ή γνωστούς.

Η διαδρομή δύσκολη, ο στόχος ξεκάθαρος μπροστά τους…

Τελικά, με πείσμα, επιμονή και πολύ κόπο, φυσικά, τα κατάφεραν, έγραψαν καλά στις εξετάσεις και τώρα περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια.

Βέβαια, ανοιχτό παραμένει το αίτημά τους για μοριοδότησή τους, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες επιπτώσεις για υποψηφίους από περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

 

Ο Γιώργος Βασιλάκης, από το Λύκειο Αρκαλοχωρίου, έχει βάλει πλώρη για τη Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέλει να γίνει αθλητικογράφος.

Ο σεισμός τους στέρησε το σχολείο τους ως και τον Φλεβάρη, οπότε και επέστρεψαν στη βάση τους. Η προετοιμασία ήταν δύσκολο και, όπως λέει, ακόμα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με το θέμα της μοριοδότησης.

Ο ίδιος έμεινε εκτός σπιτιού για δύο με τρεις βδομάδες.

Βασιλάκης Αρκαλοχώρι
ο Γιώργος Βασιλάκης, από το Λύκειο Αρκαλοχωρίου

Πρώτη έκοψε το νήμα στο σχολείο της, το σεισμόπληκτο Λύκειο Καστελλίου, η Γεωργία Καρυωτάκη. Ήταν, όπως λέει, μια δύσκολη χρονιά, χρειαζόταν πρόγραμμα και αντοχές γιατί υπήρξαν πολλές ψυχικές μεταπτώσεις. Στόχος της είναι το Χημικό, έχει δώσει, όμως και αθλήματα και σκέφτεται και την Αστυνομία.

Ο σεισμός τίναξε στον «αέρα» την προετοιμασία, τους στέρησε το σχολείο και τα μαθήματα, «μαζέψαμε τα κομμάτια μας και συνεχίσαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

καρυωτάκη Καστέλλι
η Γεωργία Καρυωτάκη, από το Λύκειο Καστελλίου

Η Ολιάνα Χότζα, από το Λύκειο Μελεσών θέλει να περάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Της αρέσουν οι Οικονομικές Επιστήμες αλλά δεν ξέρει ακόμα ποιον κλάδο ακριβώς θα ακολουθήσει.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω του σεισμού, το φροντιστήριό της έπεσε, κυριολεκτικά, και έψαχναν χώρο για να κάνουν μάθημα ενώ έμειναν καιρό εκτός σχολικού περιβάλλοντος αφού και το κτήριο του Λυκείου Μελεσών επλήγη.

Παρ’ όλα αυτά, με προσήλωση στον στόχο της τα κατάφερε.

Χότζα Μελεσών
η Ολιάνα Χότζα, από το Λύκειο Μελεσών

Στο ΟΠΑ θέλει να σπουδάσει και η Εβελίνα Μιχελάκη, από το Λύκειο Μελεσών, αφού θεωρεί πως είναι το καλύτερο Πανεπιστήμιο στον τομέα της Οικονομίας στη χώρα που προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι ένα αντικείμενο που βρίσκει ενδιαφέρον και αποτελεί για εκείνη μια καλή επιλογή.

Με συστηματικό διάβασμα, προσήλωση στον στόχο, χωρίς υπερβολές και στήριξη από την οικογένεια και τους καθηγητές της κατάφερε να γράψει πολύ καλά στις εξετάσεις.

Μιχελάκη Μελεσών
η Εβελίνα Μιχελάκη, από το Λύκειο Μελεσών

Δείτε επίσης:

Γονείς, εργαζόμενοι και αριστούχοι των πανελλαδικών εξετάσεων!

Δίδυμοι στη ζωή… χέρι χέρι και στο άριστα!

Η μητέρα 4 παιδιών που ετοιμάζεται για το Πολυτεχνείο κι ο Αλέξανδρος με τα 19.580 μόρια

Η επόμενη μέρα τους βρίσκει με χαμόγελο! Οι αριστούχοι των πανελλαδικών είναι πλέον ξέγνοιαστοι!

Διάβασμα, πρόγραμμα αλλά και τύχη, σύμμαχοι των αριστούχων των πανελλαδικών εξετάσεων!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ