Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος γιορτάζει τα 30 του χρόνια, αλλάζει Δ.Σ και συνεχίζει

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος γιορτάζει τα 30 του χρόνια, αλλάζει Δ.Σ και συνεχίζει

Η απερχόμενη Πρόεδρος Γεωργία Αθουσάκη καλωσόρισε τη νέα Πρόεδρο Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη και το νέο Δ.Σ.

Στο ξεκίνημα της νέας σοροπτιμιστικής χρονιάς, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου έχει κάθε λόγο να γιορτάζει!

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Πρώτα-πρώτα γιορτάζει τα τριακοστά γενέθλιά του, από τότε που, στις 15 Σεπτεμβρίου 1990, 28 δραστήριες, νέες τότε, γυναίκες της πόλης μας ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προσφορά κοινωνικού έργου στην τοπική κοινωνία και ίδρυσαν τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου "Αρετούσα".

Και η επέτειος αυτή φέτος συμπίπτει με την αλλαγή ηγεσίας στον Όμιλο, με το νέο Δ.Σ. να παραλαμβάνει τη σκυτάλη για τη διετία 2020-2022, με όρεξη για δουλειά αλλά και προβληματισμό για τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η παρουσία του κορωνοϊού.

 Έτσι, στην όμορφη εορταστική βραδιά που οργανώθηκε, σε αίθριο ξενοδοχείου της πόλης μας με όλα τα μέτρα που επιβάλλουν οι συνθήκες, η απερχόμενη Πρόεδρος Γεωργία Αθουσάκη καλωσόρισε τη νέα Πρόεδρο Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη και το νέο Δ.Σ. που αποτελείται από την Μαρία Πιτσικάκη ως Α΄Αντιπρόεδρο, την Ρίτσα Καλογεροπούλου ως Β΄Αντιπρόεδρο, τη Ζωή Αθενάκη ως Γραμματέα, τη Σταματία Τσαπάκη ως Ταμία, και τα μέλη Ρένα Αεράκη και Μαίρη Χατζάκη. 

Και αμέσως μετά, ο Όμιλος καλωσόρισε με χαρά το νέο μέλος του Εβελίνα Μπάκιντα . 

Και βέβαια δεν παραλείψαμε να σβήσουμε τα καθιερωμένα κεράκια με το νούμερο 30 και να ανταλλάξουμε ευχές για την επόμενη ...τριακονταετία. Ούτως ή άλλως, πιστεύουμε ότι το έργο του Ομίλου έχει συνέχεια, απλώς τα πρόσωπα αλλάζουν!

Αυτό όμως που πραγματικά ομόρφυνε τη βραδιά ήταν η οπτική αναδρομή στο έργο των τριάντα χρόνων του Ομίλου, με τα συναισθήματα και τη συγκίνηση να περισσεύουν.  Οι φωτογραφίες μας έκαναν να αναπολήσουμε, να νοσταλγήσουμε αλλά και να υπερηφανευθούμε για όσα μπορέσαμε να κάνουμε  όλα αυτά τα χρόνια.  Μας θύμισαν και φίλες παλιές που είχαν το μερίδιό τους στο έργο αυτό, αλλά και πολλούς φίλους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου

Ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κατά την πολύχρονη παρουσία του στα κοινά της πόλης μας, έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση στους  διάφορους τομείς του Σοροπτιμισμού.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τις δράσεις υποστήριξη των ανάπηρων αθλητών της πόλης μας για τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τη διενέργεια προγραμμάτων προστασίας του Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη ΗELMEPA και το ΙΘΑΒΙΚ, την οργάνωση εκδηλώσεων προληπτικής ιατρικής σε αγροτικές περιοχές του Νομού Ηρακλείου, τις πολιτισμικές ανταλλαγές με τους ελληνόφωνους της Κάτω Ιταλίας, την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την υποστήριξη διαφόρων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, τη συμμετοχή σε προγράμματα κατά του Trafficking των γυναικών, τη διοργάνωση εκδηλώσεων κατά της ενδοοικογενειακής βίας, δράσεις για την οδική ασφάλεια, κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκε σε δραστηριότητες για την μέριμνα για το παιδί με κορωνίδα την στηριξη της ίδρυσης και λειτουργίας του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης αλλά και σε δράσεις για την υποστήριξη της γυναίκας, όπως το επιμορφωτικό πρόγραμμα για "Γυναίκες 65+, ...αεί διδασκόμενες".

Και βέβαια, όλο αυτό το έργο στηρίχθηκε στη δουλειά των μελών του, σημερινών και παλαιότερων, αλλά και στην υποστήριξη πολλών ευαίσθητων συμπολιτών μας.

Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους από καρδιάς και παίρνουμε δύναμη, κυρίως στους χαλεπούς σημερινούς καιρούς της πανδημίας, να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ με αμείωτο κέφι και νέες ιδέες το έργο του Ομίλου και να αγωνιστούμε για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που -απλώς- είναι τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ