Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων της ΟΓΕ για τη γιορτή της Μητέρας

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων της ΟΓΕ για τη γιορτή της Μητέρας

"Οι γυναίκες σκέφτονται το μέλλον γιατί το γεννούν..."

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονίδας Γυναικών Ελλάδος για τη γιορτή της Μητέρας.

"Είναι γνωστό ότι η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει καθιερωθεί ως εθνική γιορτή της μητέρας σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Όμως παρακολουθώντας διαχρονικά την αντιμετώπιση της μητρότητας, είτε με θεωρίες, είτε με νομοθετικές ρυθμίσεις εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η μητρότητα αντί να προστατεύεται μπαίνει στο στόχαστρο των αστικών επιτελείων και ότι η μέρα αυτή δεν είναι παρά μία ακόμα ευκαιρία για φιέστες και ευχολόγια.

Εύκολα, επίσης, διαπιστώνεται η προσπάθεια να απογυμνωθεί η μητρότητα από την κοινωνική της αξία. Δηλαδή να απαλλάσσεται από αυτό το “κόστος” το κράτος και η εργοδοσία. Οι γυναίκες πρέπει να παραμείνουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και η μητρότητα να αποτελεί πρόσχημα για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Και όλα αυτά στο όνομα μίας ισότητας ψευδεπίγραφης, μίας ισότητας  κομμένης και ραμμένης κατά τις εντολές της ΕΕ, την οποία φυσικά όλες, διαχρονικά οι κυβερνήσεις υπηρετούν τυφλά.

Έτσι κάθε χρόνο ακούμε βαρύγδουπα λόγια, τα οποία, όμως, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την σκληρή  πραγματικότητα, αφού η διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μία μεγάλη κατάκτηση της επιστήμης και της τεχνολογίας,  είναι σε όλες τις χώρες του «Προοδευτικού» καπιταλιστικού κόσμου, ένα προσοδοφόρο εμπόρευμα στα χέρια του κεφαλαίου και των επιχειρηματιών υγείας.

Εμείς ως γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα κινούμαστε στην αντίθετη κατεύθυνση και διεκδικούμε το δικαίωμα κάθε γυναίκας και νέου ζευγαριού στην αναπαραγωγική διαδικασία, στη γενικότερη πρόληψη και θεραπεία, στον προγεννητικό έλεγχο, στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και του τοκετού και στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέσα από ένα  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και βροντοφωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η γυναίκα η οποία πρόκειται να φέρει στον κόσμο ένα παιδί πρέπει να περιβάλλεται από ένα δίκτυο προστασίας αποτελούμενο από:

  • εξασφαλισμένους όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας με ειδικά μέτρα προστασίας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας.
  • ουσιαστικά μέτρα απαγόρευσης της απόλυσης για λόγους εγκυμοσύνης (ας μην ξεχνάμε τα συμφωνητικά που αναγκάζονται να υπογράψουν οι νέες εργαζόμενες ότι δεν θα τεκνοποιήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού προσλαμβάνονται).
  • άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές.
  • επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες καθώς και πλήρη δωρεάν προγεννητικό και προληπτικό έλεγχο,  διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα χωρίς καμία εξαίρεση. 
  • δημόσια νηπιαγωγεία και σχολεία με θέσεις και επάρκεια για όλες τις λαϊκές οικογένειες.
  • άδεια στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια.
  • ειδικά μέτρα προστασίας για την άγαμη μητέρα, σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ο.Γ.Ε, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλεί όλες τις νέες, εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες να παλέψουν για το δικαίωμα στη μητρότητα, το οποίο πρέπει να  λογίζεται  ως φυσικό δικαίωμα και όχι να ζυγίζεται σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού της οικονομίας.

Έτσι τιμάμε τη Μητέρα και βγαίνουμε μπροστά γιατί όπως γράφει και ο Γκόρκι  ...Οι γυναίκες σκέφτονται το μέλλον γιατί το γεννούν..."

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ