Ο συναγερμός παραμένει - Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας η Δυτική Κρήτη

Ο συναγερμός παραμένει - Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας η Δυτική Κρήτη

Και τις επόμενες ώρες αναμένεται να έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές

Για μεγάλα ύψη βροχής μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Δυτική Κρήτη προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, λίγες ώρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από το Ηράκλειο. 

Ήδη, όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, τον χαρακτηρισμό “Βενετία της Ανατολής” επιβεβαίωσαν τα Χανιά το βράδυ της Τετάρτης, με πολλούς κεντρικούς – κι όχι μόνον – δρόμους της πόλης, να μετατρέπονται σε ποτάμια, έπειτα από την ισχυρή νεροποντή.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 32 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 9 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 4 άτομα από Ι.Χ.
Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων


Σύμφωνα με Διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο,: "τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 22/10 με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές, κυρίως της ΠΕ Χανίων αλλά και της ΠΕ Ρεθύμνης, επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή για ενδεχόμενα προβλήματα από πλημμυρικά επεισόδια".

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το απόγευμα της Πέμπτης 22/10:

Χάρτης Κακοκαιρίας

Οι βροχές στη δυτική Κρήτη έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες, με αρκετούς από τους σταθμούς της περιοχής να καταγράφουν από την αρχή της ημέρας έως και τις 21:30, συνολικό ύψος βροχής μεγαλύτερο των 100 χιλιοστών, όπως και διακρίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί (σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr).

Βροχές Δυτική Κρήτη

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ