Σε εξέλιξη η αποτίμηση ζημιών στις καλλιέργειες

Σε εξέλιξη η αποτίμηση ζημιών στις καλλιέργειες

Τι είπε στο Livetalks o Διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης

Στο βόρειο τμήμα της Κρήτης εντοπίζονται οι περισσότερες καταστροφές σε καλλιέργειες. Από την Τρίτη, κλιμάκια ου ΕΛΓΑ έχουν βγει για επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου να γίνει οριοθέτηση στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις χαλαζοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

"Σε όλη την Κρήτη υπάρχει πρόβλημα" δήλωσε στο Livetalks ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκος Δασκαλάκης. Όπως είπε ο ίδιος, οι αναγγελίες έχουν γίνει από τους Δήμους, κι όπου διαπιστώνεται ζημιά δίνεται έγκριση για υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς, με σκοπό να προχωρήσει η διαδικασία της εξατομίκευσης ανά αγροτεμάχιο και ανά παραγωγό.

Κατόπιν, θα υπολογιστεί το ποσοστό της ζημιάς για την καταβολή της αποζημίωσης.

Ακούστε τι είπε στο Livetalks ο κ. Δασκαλάκης: 

 

"Το πρόβλημα εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα της Κρήτης, σε ζώνες κοντά στην παραλία" σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης. Όποιες καλλιέργειες ή εγκαταστάσεις βρέθηκαν σε αυτή την ζώνη αντιμετώπισαν προβλήματα - μικρότερα ή μεγαλύτερα ανά περίπτωση

Ο καιρος δεν είναι σύμμαχος για τους ελεγκτές του ΕΛΓΑ. "Ελπίζουμε τις επόμενες ώρες να έχουμε καλύτερη εικόνα και καλύτερες συνθήκες εργασίας" ευχήθηκε ο διευθυντής του ΕΛΓΑ.

Μικρότερη φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής η έκταση της καταστροφής στο Λασίθι.

"Ευχόμαστε να μην γίνουν άλλα φαινόμενα που θα πλήξουν την παραγωγή" πρόσθεσε ο κ. Δασκαλάκης, παρατηρώντας με τη σειρά του πως εφέτος "'ηταν μία καλή σχετικά χρονιά για τις ελιές. Η δακοκτονία απέδωσε περισσότερο από πέρυσι και η παραγωγή ήταν σε σχετικά καλό ποσοστό, οπότε υπήρξε μία προσδοκία για ικανοποιητικές ποσότητες ελαιολάδου προκειμένου να αντισταθμιστεί το χαμένο εισόδημα των παραγωγών".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ