Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων

Newsroom
Newsroom

" Στήριξη στον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού"

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στηρίζει, με ανακοίνωσή της, τις κινητοποιήσεις (48ωρη απεργία από σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου 2023 έως την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 ), του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου, καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των ΟΤΑ του Νομού Ηρακλείου και τον αγώνα που δίνουν για την παραμονή στην εργασία των εργαζομένων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Και αναφέρει:

"Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Εκατοντάδες  εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, εργατοτεχνίτες, εξειδικευμένοι επιστήμονες σε διοικητικές θέσεις, κινδυνεύουν οριστικά να βρεθούν στην ανεργία, αν η αναμενόμενη απόφαση του Δικαστηρίου είναι αρνητική. Είναι οι εργαζόμενοι που επί χρόνια πλέον, προσέφεραν σημαντική βοήθεια στις δύσκολες εποχές της Πανδημίας και σε νευραλγικές για τους Ο.Τ.Α θέσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε Ο.Τ.Α υποστελεχομένους, και χωρίς καμιά πρόβλεψη για προκηρύξεις πρόσληψης νέου προσωπικού. 

Είναι πλέον απολύτως απαραίτητη η ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται συστηματικά. Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών στους Δήμους σε όλη τη χώρα.

Πρέπει άμεσα οι εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν στις θέσεις στις οποίες υπηρετούν, εφόσον συντρέχουν ισχυροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν εκτός άλλων και τη δημόσια υγεία. Η επίλυση του ζητήματος απαιτεί πολιτική βούληση υπέρ των συμβασιούχων, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση δεν διαθέτει προς αυτή την κατεύθυνση, απεναντίας με την (ν)τροπολογία Βορίδη (ν.4915/2022 Αρ.37), υποχρεώνει σε εξάντληση των ένδικων μέσων για εργασιακές διαφορές και οδηγεί σε απολογίες ακόμα και Δημάρχων που δεν την τήρησαν. 

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων στους δήμους για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. Επιτέλους, πρέπει να σπάσει το καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων εργασίας, της ομηρίας δηλαδή χιλιάδων εργαζομένων,  που επεκτείνουν τη φτηνή, προσωρινή, ελαστική εργασία, προκειμένου να ανακυκλώνουν και να «ξεγελούν» την ανεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

ΣΤΟ ΕΡΓ.  ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10ΠΜ"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ