Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων: Είναι ένας αγώνας επιβίωσης

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων: Είναι ένας αγώνας επιβίωσης

Διευκρινίσεις απέναντι σε όσα ακούστηκαν για τα αιτήματά τους κάνουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, σημειώνοντας πως ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης ίδιας με την περυσινή, προσπαθώντας να αποφύγουν τον "σκόπελο" των οικονομικών μειώσεων και των θεσμικών υποχωρήσεων που, μάλιστα, θα τους δέσμευε και για τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο "Ερμής", ως εργαζόμενοι έκαναν χρήση του μοναδικού "όπλου" που έχουν στα χέρια τους - αυτού της απεργίας - σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης.

Η ανακοίνωση του Σωματείου "Ερμής"

Στο θέμα της απεργίας μας επιθυμούμε για την σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης να ανακοινώσουμε ότι, από την αρχή των διαπραγματεύσεων προσπαθήσαμε να υπογραφεί η ίδια με την περυσινή Σ.Σ.Ε, και όχι νέα, με τους όρους που η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει.

Η εργοδοσία κατέθεσε προτάσεις που αφορούν τις θεσμικές και οικονομικές μας κατακτήσεις, αυτές όμως δεν έγιναν σε ορθολογιστική βάση.

Δέχονται ότι οι προτάσεις τους περιείχαν μειώσεις, είναι όμως ψευδές ότι δεν τις αποδεχτήκαμε ως θέμα διαπραγμάτευσης. Η αλήθεια είναι μία. Η εργοδοσία στην ουσία θέλει να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη και να την στρέψει εναντίον μας, σε ένα εργασιακό αγώνα που γίνεται με πίστη, δύναμη, αποκρύπτοντας ότι ήταν κάθετοι, και οι συζητήσεις, όπως και οι αποφάσεις, που θα ακολουθούσαν την νέα Σύμβαση, θα αφορούσαν και τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά την "προαποφασισμένη" απεργία, ενημερώνουμε πως ήταν απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης στις 22/06/2020.

"Ζητούμε συγνώμη" που πήραμε το μοναδικό όπλο που μας προσφέρει η δημοκρατία στη χώρας μας σαν εργαζόμενοι. Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης από την στιγμή που εκείνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν ανένδοτοι στις αποφάσεις και απειλές κάποιων, ότι θα προχωρήσουν σε υπογραφές ατομικών – επιχειρησιακών  συμβάσεων.

Με άλλα λόγια "μας κόβουν το νερό" προκειμένου να γονατίσουμε από την δίψα. Υπήρξαμε λογικοί και διαλλακτικοί. Υπήρξαν αδιάλλακτοι.

Να πληροφορήσουμε επίσης ότι, μέχρι σήμερα έχουμε δείξει την τουριστική μας συνείδηση, χωρίς να εμποδίζουμε την διακίνηση των επισκεπτών μας.

Ρητά δηλώνουμε πως δεν υπάρχουν δολιοφθορές οχημάτων, βία κλπ., όπως αναφέρεται στο τελευταίο Δελτίο Τύπου τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ