Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καταθέτουν στεφάνι στη Στοά Μακάσι

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καταθέτουν στεφάνι στη Στοά Μακάσι

Στις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου

Στεφάνι θα καταθέσουν το ερχόμενο Σάββατο, 9 Μαΐου, στις 11 το πρωί στη Στοά Μακάσι τα μέλη του παραρτήματος Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

"Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνου για την 75η επέτειο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης (9 Μαΐου 1945)  στην Στοά Μακάσι (απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο), το Σάββατο 9 Μαΐου στις 11πμ. 

Πέρασαν 75 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την 9η Μάη 1945 όταν το ναζιστικό τέρας υπέγραψε στο Βερολίνο την άνευ όρων παράδοση του Γ' Ράιχ κι ενώ ήδη από την 1η Μάη 1945 η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και το αστέρι της ΕΣΣΔ κυμάτιζε συμβολικά στο κτίριο του Ράιχσταγκ. Ο γερμανικός ναζισμός είχε ηττηθεί μετά από τεράστιες θυσίες των λαών.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το τεράστιο κόστος με τα 50 εκατ. θύματα των λαών -20 εκατ. ήταν οι νεκροί της ΕΣΣΔ πού σήκωσε το κύριο βάρος για τη συντριβή του ναζισμού- και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της ΕΣΣΔ και όσων χωρών έζησαν τη ναζιστική κατοχή, όπως και η Ελλάδα, που αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό της, είχε τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη.

Δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός είναι δημιούργημα του κεφαλαίου και μορφή άσκησης της αστικής εξουσίας του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και η πάλη ενάντιά του είναι συνεπής και αποτελεσματική μόνο αν χτυπά των μονοπώλια και την εξουσία τους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το ναζισμό και τον Χίτλερ στήριξαν πολιτικά και οικονομικά τα γερμανικά και διεθνή μονοπώλια, τόσο για την αναρρίχησή του στην εξουσία όσο και στις πολεμικές του επιχειρήσεις.

Γι' αυτό και είναι ανιστόρητη η προσπάθεια της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και προπαγανδιστικών μηχανισμών τους που προσπαθούν, με βάση τη θεωρία των δύο άκρων, να εξισώσουν το φασισμό με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, το Χίτλερ με το Στάλιν, τους θύτες με τα θύματα δηλαδή...αθωώνοντας το φασισμό για τα εγκλήματά κατά της ανθρωπότητας. Γι' αυτό και προσπαθούν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και την ΕΣΣΔ, κάνοντας τον αντικομμουνισμό επίσημη ιδεολογία της ΕΕ.

Γι' αυτό και είναι απαράδεκτη η απόφαση της ΕΕ να ορίσει την 9η Μάη ως μέρα της Ευρώπης για να σβηστεί από τη μνήμη των λαών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να ξεχαστεί η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών.
Εμείς που συμμετείχαμε στον τιτάνιο αντιφασιστικό αγώνα στο όνομα των συναγωνιστών μας που έπεσαν, βασανίστηκαν και έμειναν ανάπηροι στα μέτωπα του πολέμου, οι απόγονοι των αγωνιστών και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης, καταγγέλλουμε την ΕΕ και τους άλλους παραχαράκτες της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που επιχειρούν να εξισώσουν το φασισμό με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Που προκαλούν με την αλλοίωση του χαρακτήρα της 9η Μάη ως μέρα της Ευρώπης.

Καταγγέλλουμε την ανοχή και στήριξη που δίνουν σε αντιδραστικά αντικομμουνιστικά καθεστώτα χωρών της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές και άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Πολωνία - Ουγγαρία - Ουκρανία κ.ά.) που απαγορεύουν τη δράση κομμουνιστικών κομμάτων και τα σύμβολά τους, αλλά και ανέχονται και καλύπτουν την καταστροφή αντιστασιακών μνημείων και επιβραβεύουν και τιμούν τους συνεργάτες των Γερμανών ναζί, όπως των Waffen SS, ενισχύοντας έτσι τα φασιστικά κόμματα, όπως στην χώρα μας την εγκληματική οργάνωση της "Χρυσής Αυγής".
Σήμερα ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τη Ρωσία, την Κίνα κ.λπ., εκτός από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, επεμβαίνουν και κάνουν πολέμους σε χώρες και λαούς στη Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Αφρική, (Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Λίβανο, Λιβύη, Ιράκ, Συρία), για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Ο κίνδυνος για γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας είναι μεγάλος.

Η πανδημια του κορωνοϊού που ξέσπασε σε όλο τον κόσμο αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανάγκη οι λαοί να παλέψουν για την ανατροπή του συστήματος που δεν γεννά μόνο πολέμους, πείνα, φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά που δεν διστάζει να θυσιάσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων, με συρρικνωμένες δαπάνες υγείας και ξεχαρβαλωμένα υγειονομικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.
Η κυβέρνηση της ΝΔ στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίνοντας γη, θάλασσα και αέρα, βάσεις και στρατιωτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, στην ΕΕ, βάζει σε τεράστιο κίνδυνο το λαό μας, την ίδια τη χώρα μας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καλεί το λαό μας σε επαγρύπνηση. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιστροφή στη χώρα όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, να κλείσει η βάση στης Σούδας και οι άλλες βάσεις που χρησιμοποιούνται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Θα τιμήσουμε και φέτος όπως και κάθε χρόνο την σημαντική αυτή μέρα, σύμβολο, στην συλλογική μνήμη των προοδευτικών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Τιμή και δόξα στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ