Την αποζημίωση των 600 ευρώ διεκδικεί ο σύλλογος Palso

Την αποζημίωση των 600 ευρώ διεκδικεί ο σύλλογος Palso

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών επισημαίνουν ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν τεθεί σε αναστολή, ωστόσο δεν προβλέπεται ενίσχυση για τον κλάδο τους

Το αίτημά τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των επιστημόνων που επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού με το επίδομα των 600 ευρώ επαναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή του προς του αρμόδιους υπουργούς ο Σύλλογος Palso Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

"Ενώ το πρόγραμμα στήριξης των επιστημόνων επαγγελματιών με τη χορήγηση 600€ έχει εξελιχθεί κανονικά, παραμένει ανικανοποίητο το δίκαιο αίτημα του κλάδου μας  να συμπεριληφθούν σε αυτό και μέλη εταιρειών, εκτός Α.Ε.

Δεδομένου ότι ο χρόνος υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπνέει -καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 8η Μαΐου-  διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί είμαστε ο μόνος κλάδος που, ενώ τα Κέντρα μας έχει έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή από 5 Μαρτίου σε μερικές περιοχές και από 11 Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν συνάδελφοί μας, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν την ανωτέρω ενίσχυση, διότι είναι μέλη εταιρειών. 

Σας ενημερώνουμε ότι οι περισσότερες εταιρείες είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός μελών τους ανέρχεται σε 250 άτομα σε όλη την Ελλάδα, μητρώο  των οποίων  είναι έτοιμο να σας αποσταλεί από την Ομοσπονδία μας.
Ευελπιστούμε να διαπιστώσετε κι εσείς ότι το δίκαιο του αιτήματός μας και ότι  θα ενεργήσετε τάχιστα, ούτως ώστε να απαλειφθεί αυτή η αδικία".
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ