Οι «Δράσεις Ζωής» στο φαράγγι του Ρίχτη

Οι «Δράσεις Ζωής» στο φαράγγι του Ρίχτη

Εκδρομή στο φαράγγι του Ρίχτη οργανώνει ο πεζοπορικός σύλλογος «Δράσεις ζωής» την ερχόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν πως «συνέχεια της βόλτας μας, στα νερά της Κρήτης για παιχνίδι, περπάτημα και μπάνιο. Εξόρμηση λοιπόν στο διασημότερο ίσως καταρράκτη του νησιού, σε μία πορεία που θα απολαύσουν όλοι και σίγουρα θα θυμούνται για πάντα. Η περιήγηση μας στο φαράγγι του Ρίχτη θα ξεκινήσει από τα έξω Μουλιανά (Βόρεια Κρήτη ανάμεσα Αγίου Νικολάου και Σητείας).

Με αφετηρία μας την πέτρινη μονότοξη γέφυρα του Λαχανά και με οδηγό ένα όμορφο μονοπάτι θα διαβούμε καταπράσινες από πλατάνια, πικροδάφνες, καρυδιές, συκιές και φοίνικες (στο τελείωμα), περιοχές, με το ρυάκι να μας ακολουθεί σε όλη την διαδρομή καταλήγοντας στον ιδιαίτερα εντυπωσιακό 20 μέτρων καταρράκτη του Ρίχτη. Οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να βουτήξουν στην πολύ όμορφη λίμνη που σχηματίζεται στο κάτω μέρος του καταρράκτη. Τα χαλάσματα των δύο νερόμυλων που θα συναντήσουμε μαρτυρούν την – άλλοτε – έντονη δραστηριότητα της περιοχής.

Και επειδή περπάτημα, μπάνιο και παιχνίδι ανοίγει την όρεξη, ένα ποτήρι κρασί δικό μας και όχι μόνο, θα σας περιμένει στο τελείωμα της εκδρομής για να σας θυμίζει ότι, εδώ ... #pernamekala. Πορεία εύκολη, κατηφορική μα κυρίως εντυπωσιακή σε καταπράσινο περιβάλλον».

Η πορεία διαρκεί 3.5 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας είναι ένα.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα).

Πληροφορίες (όπως, τιμή συμμετοχής, δηλώσεις συμμετοχής και οτιδήποτε άλλο) μόνο στα: 2816007430 & 6947504650. Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 14:00 & 18:00 21:00.

Υπενθυμίζεται ότι πληρωμή θέσεων καθώς και ακυρώσεις γίνονται μέχρι Παρασκευή βράδυ, στη συνέχεια οι ανεξόφλητες θέσεις δίνονται σε άτομα από τη λίστα αναμονής.

Η κράτηση οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής του καθένα. Για εύκολη & άμεση ενημέρωση εκδρομών κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/ επίσης μπορεί να ενημερωθεί κανείς στο www.dromoizois.gr

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής. Σημειώνεται πως η χρήση της μάσκας στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική, επίσης ακολουθώντας τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούμε χωροταξικά τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ