Οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης τίμησαν τον Γιάννη και τον Ανδρέα

Newsroom
Newsroom

"Οι πράξεις τους αναδεικνύουν την ποιότητα των Ελλήνων αστυνομικών"

Δύο συναδέλφους τους για τους οποίους αισθάνονται υπερήφανοι, όπως αναφέρουν, τίμησαν σε μια λιτή εκδήλωση οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης. Πρόκειται για τον Γιάννη Κουρούπη και τον Ανδρέα Ρουσοχατζάκη, οι οποίοι, όπως έχει γράψει το Cretalive, επέδειξαν αυταπάρνηση προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές. 

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ειδικων Φρουρών Κρήτης αναφέρει:

"Ο Γιάννης Κουρούπης και ο Ανδρέας Ρουσοχατζάκης είναι δύο συνάδελφοι που τιμούν το επάγγελμα του αστυνομικού καθώς αμφότεροι έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι η αποστολή ενός αστυνομικού δεν περιορίζεται αυστηρά στα οριοθετημένα υπηρεσιακά πλαίσια.

Όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν, θα τρέξουν με αυταπάρνηση να βοηθήσουν το συνάνθρωπο - ακόμα και με κίνδυνο της δικής τους σωματικής ακεραιότητας. Οι ιστορίες τους έχουν γίνει γνωστές πια...

Ο Γιάννης είχε βουτήξει στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους, στο Ηράκλειο, όπου είχε καταπέσει μονοκινητήριο αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω των ισχυρών θαλάσσιων ρευμάτων αλλά και της δίνης από τη βύθιση του αεροσκάφους κάτω ακριβώς από τα πόδια όσων είχαν σπεύσει να σώσουν τους ναυαγούς. Και όλα αυτά ενώ υπήρχε αυξημένος κίνδυνος η θάλασσα να τους συμπαρασύρει όλους στο βυθό.

Ο Ανδρέας, πάλι, έπεσε με τα ρούχα στο λιμανάκι της Παντάνασσας για να κρατήσει στη ζωή έναν απελπισμένο συνάνθρωπό μας, ο οποίος είχε θελήσει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης - σε μια σεμνή και λιτή τελετή - τίμησε τους δύο άξιους συναδέλφους ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του ήθους και της προσφοράς τους.

Οι πράξεις τους αναδεικνύουν την ποιότητα των Ελλήνων αστυνομικών και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους τους συναδέλφους μας.

Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους"!

ειδικοι φρουροι τιμη


Δείτε επίσης:

«Άκουγα τις φωνές τους - Κάτω από τα πόδια μου ήταν το αεροπλάνο και βυθιζόταν»


Ηράκλειο: Ο υπαρχιφύλακας που έχει γλιτώσει από θάνατο τρεις ζωές

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ