Οι εκπαιδευτικοί της Σητείας για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων

Newsroom
Newsroom

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ο Μύσων" επισημαίνει ότι δεν θα δεχθεί καμία οργανική υποβάθμιση σχολείου

Στο ζήτημα των μεταβολών των σχολικών μονάδων αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας "Ο Μύσων" υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αποδεχτεί καμία οργανική υποβάθμιση σχολείου. Στη σχετική του ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» κάνουμε σαφές ότι δε θα δεχτούμε καμία οργανική υποβάθμιση σχολικής μονάδας! 

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του Υπ. Παιδείας, αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, εισηγούνται για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων. Δηλαδή, για την προαγωγή ή υποβάθμιση οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων, όπως και την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων ή νηπιαγωγείων, πάντοτε με βάση το μαθητικό δυναμικό της κάθε περιοχής.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», έπειτα από τη λειτουργική υποβάθμιση 4 σχολικών μονάδων της περιοχής μας καλούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου  αλλά και από τις αρμόδιες δημοτικές επιτροπές παιδείας των Δήμων, να εισηγηθούν και να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

  • Την επαναφορά των λειτουργικών θέσεων ολιγοθεσίων.
  • Την αποδοχή των αιτημάτων με αιτιολογημένη πρόταση από σχολικές μονάδες του ν. Λασιθίου, για την αναβάθμιση των οργανικών τους θέσεων.
  • Την αποδοχή του αιτήματος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων», όπου  ζητά την πλήρη στελέχωση και ίδρυση οργανικών θέσεων  στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.
  • Την ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία και  Νηπιαγωγεία, καθώς εδώ και 2,5 χρόνια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να υπογράψει τη σχετική πρόταση. Επίσης, την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, όπου επιβάλλεται από νέες ανάγκες που πιθανόν έχουν προκύψει.
  • Να μη γίνει καμία πρόταση για υποβάθμιση της οργανικότητας οποιασδήποτε σχολικής μονάδας του Νομού Λασιθίου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που είναι κρίσιμο, για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τις θέσεις εργασίας, την παροχή εκπαιδευτικού έργου, θα είμαστε σε εγρήγορση για την τελική εισήγηση που θα διαμορφωθεί από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ