Οι έλεγχοι έφεραν "λουκέτο" σε καφενείο και πρόστιμα σε οδηγούς για τη μάσκα

Οι έλεγχοι έφεραν "λουκέτο" σε καφενείο και πρόστιμα σε οδηγούς για τη μάσκα

Βεβαιώθηκαν συνολικά 31 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας

Συνεχίστηκαν και την Παρασκευή με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ και στην Κρήτη για την τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Προσωρινό λουκέτο τριών ημερών και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ βεβαιώθηκε σε καφενείο στο Ηράκλειο καθώς λειτουργούσε και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ συνολικά επιβλήθηκαν 31 πρόστιμα ύψους 150 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας από τους πολίτες. 

Ανάμεσα στους παραβάτες εντοπίστηκαν και δύο οδηγοί λεωφορείων στα Χανιά.

Ειδικότερα, στα Χανιά επιβλήθηκαν συνολικά 4 πρόστιμα, τα 2 σε οδηγούς λεωφορείου και τα άλλα 2 σε επιβάτες.

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκαν 19 πρόστιμα, 4 σε επιβάτες λεωφορείων, 11 σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, 1 σε πεζό, και 3 σε καταστηματάρχες.

Στο Ρέθυμνο επιβλήθηκαν 6 πρόστιμα, και πιο συγκεκριμένα 2 σε εργαζόμενους, και 4 σε πελάτες επιχειρήσεων, ενώ στο Λασίθι βεβαιώθηκαν δύο πρόστιμα σε έναν εργαζόμενο και σε έναν πελάτη επιχείρησης. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα έχει ως εξής:

"Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.742) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(19) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (3) καταστήματα, σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (940) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (74) άτομα.

(8) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στη Θεσσαλονίκη, (2) στην Πελοπόννησο και από (1) σε Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Θεσσαλία.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (208) σχετικές παραβάσεις.

(478) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(75) στη Στερεά Ελλάδα,
(59) στην Κεντρική Μακεδονία,
(53) στη Θεσσαλονίκη,
(47) στα Ιόνια Νησιά,
(35) στην Ήπειρο,
(31) στη Δυτική Ελλάδα,
(31) στην Κρήτη,
(31) στο Βόρειο Αιγαίο,
(30) στη Θεσσαλία,
(24) στη Δυτική Μακεδονία,
(23) στο Νότιο Αιγαίο,
(18) στην Πελοπόννησο,
(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
  (4) στην Αττική.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (23.462) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (23.443) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (19) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ