“Ο Θεός βοηθός!” - Πως βλέπουν οι πολίτες την εξέλιξη της πανδημίας

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
“Ο Θεός βοηθός!” - Πως βλέπουν οι πολίτες την εξέλιξη της πανδημίας

Από Δευτέρα ο νομός θα βαφτεί κίτρινος... στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας!

Του Αντώνη Παντινάκη

 

Μέσα σε λίγες ώρες το Ηράκλειο έπεσε, ανέβηκε και ξαναέπεσε κατηγορία: Μας έκαναν το 2... 3 και το 3... 2! Από πορτοκαλί σε κίτρινο, από κίτρινο σε πορτοκαλί και το ανάποδο – η παλέτα ευτυχώς δεν είχε κόκκινο! Η ανατροπή της ανατροπής! Ούτε παιχνίδι στο στοίχημα να ήταν: 3 ημίχρονο, 2 τελικό - πόσο να πλήρωνε άραγε, αν υπήρχε σε κανένα κουπόνι;

 

Μπερδευτήκαμε κι εμείς, μπερδευτήκατε κι εσείς. Να που βγάλαμε άκρη, τελικά, χθες το απόγευμα.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα θα παραμείνει σε “αυξημένη επιτήρηση” για αυτό και μόνο το Σαββατοκύριακο, υπό το καθεστώς των νέων μέτρων που ανακοίνωσε προχθές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: Δηλαδή, καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως και τις 05.30. Συνεπώς, ας δείξουμε όλοι εγκράτεια. Δυο μέρες είναι θα περάσουν - άλλωστε, τί είναι δυο μέρες μπροστά στην αιωνιότητα της καραντίνας!

 

Από Δευτέρα ο νομός θα βαφτεί κίτρινος... στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας!

 

Η Παρασκευή ... ξημέρωσε στον απόηχο του προχθεσινού πρωθυπουργικού μηνύματος. Θεωρήσαμε απαραίτητη την άποψη των πολιτών για τα όσα συμβαίνουν, σε μία γενικότερη συζήτηση για την πορεία των υγειονομικών πραγμάτων. Ας τους ακούσουμε - για την ακρίβεια ας τους διαβάσουμε...

 

“Τα πράγματα είναι σοβαρά”

“Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να σώσει ο,τι μπορεί. Αν είναι τώρα στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Υπάρχει έξαρση στην Ευρώπη, γι’ αυτό και θα πρέπει να προσέχουμε · να περιοριστούμε λίγο, να φοράμε τη μάσκα, να έχουμε καθαρά χέρια.

1

Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, σ’ ένα 70%. Η οικονομία δεν αντέχει ένα δεύτερο ολικό lockdown. Διαλυμένη είναι. Την υγειά μας να’ χουμε” δήλωσε αρχικά ένας κύριος για να προσθέσει κάποιος άλλος: “Τα πράγματα είναι σοβαρά απ’ ο,τι λένε. Πρέπει να προσέχουμε όλοι. Όχι μόνο οι μεγάλοι – σε ηλικία άνθρωποι- αλλά και οι νέοι. Νομίζω ότι τα μέτρα τηρούνται”.

1

 

“Δεν θα πρέπει να τα φορτώνουμε όλα στους νέους”

Ένας άλλος πολίτης προσπάθησε να υπερασπιστεί τους νέους ανθρώπους, που η αλήθεια είναι έχουν ακούσει πολλά: “Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να δείξουμε όλοι μία υπευθυνότητα. Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει πολύ μεγάλη σημασία στον συνωστισμό που υπάρχει στις συγκοινωνίες και τα σχολεία. Κατά τ’ άλλα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πιστεύω ότι και η νεολαία θα δείξει υπευθυνότητα. Δεν θα πρέπει να τα φορτώνουμε όλα στους νέους ανθρώπους. Για το εάν θα σωθεί η κατάσταση, αυτό θα εξαρτηθεί από τους χειρισμούς της Πολιτείας και από την στάση των ανθρώπων. Είναι όμως θέμα προτεραιοτήτων. Οπωσδήποτε, με την οικονομική κρίση τόσα χρόνια, είναι ένα ζήτημα που θα το πληρώσει ο κόσμος (από οικονομικής πλευράς), κυρίως αυτοί που έχουν χάσει ή που θα χάσουν τη δουλειά τους. Από την άλλη πλευρά, είναι και το θέμα της Υγείας”.

1

1

“Ο Θεός βοηθός!”

Επαγγελματίας οδηγός ταξί, εμφανώς προβληματισμένος για τα όσα μας έχουν βρει (κι ειδικά τον κλάδο του!), ζήτησε την επουράνια... συνδρομή: “Είναι δεδομένο ότι η δουλειά μας χαντακώθηκε με τα νέα μέτρα. Δεν μπορεί να δουλέψει ο κόσμος. Σταματά η κυκλοφορία. Ακόμα και να μείνουμε έξω, με ποιο κόσμο να δουλέψουμε; Έχουμε απογοητευτεί. Όλο το καλοκαίρι πήγε στράφι, θα πάει και ο χειμώνας. Ο Θεός βοηθός!”.

 

1

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ