Οι "Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης" αποχαιρετούν τη Γεωργία Ορφανού

Οι "Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης" αποχαιρετούν τη Γεωργία Ορφανού

"Θα μείνει πάντα στην καρδιά μας" τονίζουν σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή τους

Με αφορμή την απώλεια της φιλολόγου Γεωργίας Ορφανού ο Σύλλογος "Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης" εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία για την «ποθεινήν πατρίδα» ενός ιδρυτικού μέλους μας, μιας έξοχης δέσποινας της πόλης μας, μιας πραγματικής κυρίας, της Γεωργίας Ιωαν. Ορφανού.

Πτυχιούχος με άριστα της Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου, η νεαρή Γεωργία Τζουανάκη-Ορφανού προσελήφθη στο Λύκειο «Ο Κοραής» ως φιλόλογος, όπου διακρίθηκε όχι μόνο για την εμπνευσμένη διδασκαλία της, αλλά και για την εξαιρετική της σχέση με τα παιδιά. Αγαπούσε το αντικείμενό της και έδινε νου και καρδιά. 

Αργότερα, η ιδέα του νέου Πανεπιστημίου την ενθουσίασε. Και όπως στα πρώτα χρόνια το Πανεπιστήμιό μας είχε πολλές ανάγκες, η Γεωργία, Αντιπρόεδρος τότε του Συλλόγου μας, διέθετε αμέτρητες ώρες σε συσκέψεις, συναντήσεις, σχεδιασμούς και σε αναζήτηση πόρων. Αγωνίστηκε τον αγώνα τον καλό, εκείνους τους ηρωικούς καιρούς…

Μετά την απώλεια του συζύγου της, παρηγοριά και ελπίδα βρήκε στα λατρευτά της εγγόνια. Τι ανεκτίμητο «φάος  ηελίοιο» για εκείνη, η πανέμορφη σειρά των εγγονιών της!

Η Βικελαία Βιβλιοθήκη, πριν λίγα χρόνια, εξέδωσε τα «Νοσταλγικά», της Γεωργίας, με αναμνήσεις της από την εφηβική και νεανική της ηλικία. Ένα χαριτωμένο βιβλίο, που μας μεταφέρει νοερά κάποιες δεκαετίες πίσω…"

Η Γεωργία μας θα μείνει πάντα στην καρδιά μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ