Οι πρωταγωνιστές της Κρήτης: Η 65χρονη πορεία του «Tzorakis Home» ξεκίνησε από ένα τρίκυκλο!

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Δύο γενιές επιχειρηματιών αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους

«Οι πρωταγωνιστές της Κρήτης» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στους κρητικούς επιχειρηματίες και στην κρητική επιχειρηματικότητα. Πώς ξεκίνησαν; Ποια ήταν τα οράματά τους; Τι δυσκολίες αντιμετώπισαν; Άνθρωποι από τον δικό μας τόπο κατάφεραν αυτό που για πολλούς από εμάς φαίνεται ακατόρθωτο. Οπτικοποιημένες ιστορίες επιτυχίας, επιμονής και προσωπικής ανέλιξης που μας αποκαλύπτουν τον αληθινό πρωταγωνιστή. Τον άνθρωπο πίσω από το γνωστό brand. Με την ενότητα αυτή, τιμάμε τις επιχειρήσεις της Κρήτης και τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στο κρητικό «επιχειρείν». 

Η ενότητα «Πρωταγωνιστές της Κρήτης» εγκαινιάζεται με τον Γιώργο Τζωράκη, ιδρυτή του πρώτου καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και τον Αστρινό Τζωράκη, σημερινό leader του «Tzorakis Home», του μεγαλύτερου πολυκαταστήματος στην Κρήτη με ηλεκτρικά, προϊόντα τεχνολογίας, έπιπλα και διακοσμητικά. Στο ντοκιμαντέρ που ακολουθεί παρακολουθούμε την ιστορία της οικογένειας Τζωράκη από την αφετηρία της στον Κρουσώνα, έως το υπερσύγχρονο πολυκατάστημα των 4.500 τ.μ. στο Γάζι.

Πώς μετέφερε ο Γιώργος Τζωράκης την πρώτη μεγάλη ηλεκτρική συσκευή από την Αθήνα στον Κρουσώνα το 1958;

Πώς έπεισε τους καταστηματάρχες του χωριού και της ευρύτερης περιοχής για τη χρησιμότητα του ηλεκτρικού ψυγείου;

Πώς κατάφερε ο ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος ηλεκτρικών ειδών σε ένα χωριό της Κρήτης να κλείσει αντιπροσωπείες με τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας;

Με ποια τέχνη ήθελε να ασχοληθεί ο Αστρινός Τζωράκης;

Ποιο ήταν το πρώτο αντικείμενο που έβαλε στο πολυκατάστημα του Γαζίου ο Αστρινός Τζωράκης για να τιμήσει τον πατέρα του;

Τι λένε οι φίλοι του για τον Αστρινό Τζωράκη;

Σε ποιες αξίες θεμελιώθηκε το υπερσύγχρονο «Tzorakis Home»;

Οι απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό success story του πιο γνωστού brand στην Κρήτη στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών και του επίπλου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

Διαβάστε επίσης:

Αστρινός Τζωράκης: «Μεγάλωσα μέσα σε μια κούτα που έγραφε PITSOS»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ