Οικογένεια Καλομοίρη: Αποτρόπαιη και ανήθικη πράξη η βεβήλωση του τάφου

Οικογένεια Καλομοίρη: Αποτρόπαιη και ανήθικη πράξη η βεβήλωση του τάφου

"Καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες να χτυπήσουν τη ρίζα του κακού λαμβάνοντας δραστικά μέτρα", αναφέρει η οικογένεια σε ανακοίνωσή της

Για "ανίερη και ανήθικη πράξη" κάνει λόγο σε γραπτή της δήλωση η οικογένεια Καλομοίρη, με αφορμή τις καταστροφές που άγνωστοι προκάλεσαν στο μνήμα του Λευτέρη Καλομοίρη, του ενός από τα δύο θύματα του φονικού της 2ας Μαΐου, στα Ανώγεια.

Ανώγεια Καλομοίρης

Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωσή τους αναφέρουν:

"Η βεβήλωση του τάφου του Λευτέρη Καλομοίρη αποτελεί μια αποτρόπαιη, ανήθικη και ανίερη πράξη, που μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα και τη θέση που πρέπει να τηρήσουμε ΟΛΟΙ μας. Όσο ανίερη είναι η ίδια η πράξη από μόνη της, άλλο τόσο ανίερες είναι και οι φτηνές δικαιολογίες απ' όπου κι αν προέρχονται.

Ανδρεία δεν αποτελεί η τέλεση μιας πράξης αλλά η ανάληψη των ευθυνών της. Είναι ευνόητο ότι "αέρας" δεν φύσηξε τοπικά και επιλεκτικά ανάμεσα σε τόσα μνήματα, με τόση μανία και μίσος στο μνήμα του Λευτέρη Καλομοίρη. Ένα μνημειο-στολιδι, προσέλευσης πολύ κοσμου, που με τόση αγάπη έφτιαξε η οικογένειά του ως το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για την ΑΞΙΑ αυτού του Ανθρώπου.

Ανώγεια Καλομοίρης

Είναι πολύ λυπηρό που αυτός ο λαϊκός ποιητής, ο αυθεντικός χορευτής και δάσκαλος, ο αγνός και τίμιος άνθρωπος κυνηγήθηκε, δολοφονήθηκε και ατιμαστηκε όντας νεκρός εντός Ανωγείων, παρόλο που ο ίδιος υπήρξε προασπιστης  των Ανωγειανων παραδόσεων, εκπαιδεύοντας γενιές Ανωγειανων και μη μαθαίνοντας τους να πατούν στις ρίζες μας και στο δρόμο του σεβασμού και τση ανθρωπιάς. Αναμφίβολα ανέδειξε και τίμησε τα Ανώγεια εκτός Κρήτης αλλά και εκτός Ελλάδος.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι. Όσοι δεν μιλάνε και καλύπτουν τα εγκλήματα συναινούν και το λεγόμενο "κουκουλωμα" που πάει δυστυχώς να γίνει έθιμο πρέπει να ξεσκεπαστει. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι αν οι φερόμενοι τέτοιων αισχρων πράξεων  δεν καταδειχθουν και αποδοκιμάστουν από την ίδια την κοινωνία  και συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας , πολύ λυπάμαι ότι κινδυνεύουμε όλοι ζωντανοι-νεκροι.

Καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες να χτυπήσουν τη ρίζα του κακού λαμβάνοντας δραστικά μέτρα  και όχι να μένουμε σε ευχολογιες.
Σε αυτούς που το έκαναν απαντούμε ότι εκεί που βρίσκεται ο Λευτέρης Καλομοίρης δεν μπορούν να του κάνουν κανένα άλλο κακό , διότι βρίσκεται στις καρδιές του κόσμου και ότι με αυτήν την καταπτυστη πράξη βεβηλωσαν τη δική τους μαύρη ψυχή. Και μην ξεχνάμε ότι πάνω ακόμα και από το υπεροπτικό εγώ μας βρίσκεται μόνο ο Θεός
".

Ανώγεια Καλομοίρης

Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, η χήρα του Λευτέρη Καλομοίρη υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων, ενώ κλιμάκιο της σήμανσης "σάρωσε" το σημείο για αποτυπώματα και συλλογική γενετικού υλικού προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ