Οινότροπες: Ο μύθος ζωντανεύει στις Αρχάνες

Οινότροπες: Ο μύθος ζωντανεύει στις Αρχάνες

Εκεί όπου η πολυτέλεια και η ατμοσφαιρικότητα συναντούν την εμπειρία των αυθεντικών κρητικών γεύσεων

Κρασί, λάδι, στάρι. Τα ευεργετήματα της μάνας φύσης που απλόχερα πρόσφερε στην Κρήτη και “ζύμωσε” στο πέρασμα των αιώνων με πλούσιες δόσεις φιλότιμου και φιλοξενίας. Αγαθά τόσο αρχέγονα στη Μεσόγειο όσο και η ελληνική μυθολογία που δημιούργησε τον υπέροχο και άγνωστο για τους πολλούς μύθο των Οινοτρόπων, των τριών δισεγγονών του Διόνυσου με τα μαγικά χαρίσματα. Η Οινώ μπορούσε να παράξει από τη γη τον οίνο, η Ελαΐς το ελαιόλαδο και η Σπερμώ το σιτάρι. Ο υπέροχος αυτός μύθος υπήρξε η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού χώρου στις Αρχάνες, του καταλύματος Inotropes Boutique Suites που σαγηνεύουν τους επισκέπτες με την πολυτέλεια τους και προσφέρουν νέες βιωματικές εμπειρίες.

Οινότροπες

Μια παλαιά κατοικία στο διεθνώς βραβευμένο, παραδοσιακό κεφαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, τις Άνω Αρχάνες αναγεννήθηκε με ιδιαίτερο μεράκι και έμφαση στη λεπτομέρεια για να δημιουργηθούν οι Inotropes Boutique Suites. Οι έξι πολυτελείς σουίτες του καταλύματος αντλούν τα ονόματά τους από τους ήρωες του μύθου των Οινοτρόπων: “Οινώ”, “Ελαΐς”, “Σπερμώ”, “Στάφυλος”, “Άνιος” και “Δωρίππη” προσφέροντας στους επισκέπτες ένα αρχιτεκτονικό απαύγασμα όπου υλικά της παραδοσιακής τεχνικής συνυπάρχουν αρμονικά με τις σύγχρονες λιτές διακοσμητικές τάσεις.

Εκτός όμως από τη χαλαρωτική φιλοξενία οι Inotropes Boutique Suites προσφέρουν μοναδικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες οινογευσίας και γευσιγνωσίας στο κελάρι του καταλύματος “Διόνυσος”. Οι θεματικές βραδιές που διοργανώνονται ξεκινούν με γευσιγνωσία κρητικού οίνου και ελαιολάδου και πάντρεμα αυτών με την κρητική γαστρονομία. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γευτούν γηγενείς ποικιλίες με πλούσια αρώματα που διεγείρουν με απροσδόκητο τρόπο τις αισθήσεις. Ακολουθεί η γευστική δοκιμή διαφόρων τύπων κρητικού τυριού και η βραδιά ολοκληρώνεται με γαστρονομικές απολαύσεις ντόπιων εδεσμάτων που αντλούνται από τη μινωική Κρήτη.

Οινότροπες

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Ράμι Μασούντ, εξειδικευμένος στις γευσιγνωσίες και οινογνωσίες του κρητικού ελαιώνα και αμπελώνα εξηγεί την όλη διαδικασία:

ΟΙΝΟΤΡΟΠΕΣ BOUTIQUE SUITES

πάροδος Αντωνίου Πλουμίδη 1

Άνω Αρχάνες, Ηράκλειο

TEL(+30) 6973400064

EMAILinfo@inotropes.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ