Ψήφισμα για τον θάνατο του εμβληματικού δασκάλου, Νικόλαου Χριστινίδη

Ψήφισμα για τον θάνατο του εμβληματικού δασκάλου, Νικόλαου Χριστινίδη

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών, μετά από πρόσκληση της προέδρου σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την εκδημία του Αείμνηστου δάσκαλου Νικολάου Χριστινίδη, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται:

"Ο «Ευπατρίδης των Αρχανών» , όπως τον χαρακτήρισε δημόσια ο τέως Δήμαρχος Αρχανών κ. Νικόλαος Καλοχριστιανάκης σε δημοσιευμένη εισήγησή του σε μεγάλο επιστημονικό συνέδριο, ο Δάσκαλος, ο πολυγραφότατος συγγραφέας και ερευνητής της Ιστορίας των Αρχανών που τόσο αγάπησε καθώς και ολάκερης της Κρήτης, δεν είναι πλέον κοντά μας. Η Αρχανιώτικη γη, άνοιξε χθες την αγκαλιά της για να σκεπάσει τον μεγάλο θαυμαστή της. 

Η παρακαταθήκη του μεγάλη, το έργο του τεράστιο, η προσφορά του στην μόρφωση των Αρχανιωτών στο εμβληματικό Δημοτικό Σχολείο των Αρχανών που κοσμεί την περιοχή μας αλλά και η μεγαλύτερη ίσως συνεισφορά του στην καταγραφή και διάσωση ιστορικών και πολιτιστικών γεγονότων και λαογραφικών παραδόσεων είναι μερικά μόνο κομμάτια από τις «Ψηφίδες της Αρχανιώτικης Ιστορίας» που κατάφερς συμβάλλοντας έτσι με το πολυσχιδές έργο του να ενωθούν τα κομμάτια αυτά και να αναδειχτεί αλλά και να παραμείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων , η Ιστορία μας. 

Όλοι θα τον θυμόμαστε πάντα και ελπίζουμε ότι το έργο του δεν θα ξεχαστεί ποτέ.!

Ο Σύλλογος σύσσωμος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του προς τους οικείους του  και είμαστε ευγνώμονες στην οικογένεια και όλους όσοι τιμώντας την μνήμη του Δασκάλου, προσέφεραν δωρεές προς το ταμείο του σχολείου μας που τόσο είχε αγαπήσει.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του".

 

Δείτε επίσης

Έφυγε ο εμβληματικός Αρχανιώτης δάσκαλος

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ