Ολοκληρώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Το Σάββατο 20 Απριλίου στην Πύλη Σαμπιονάρα στο Κουμ Καπί

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά ξεκίνησε το Σάββατο με τα γήπεδα στον Αη Γιάννη να παίρνουν ζωή από τις φωνές των μαθητών του νομού συμμετέχοντας στο τουρνουά ποδοσφαίρου. 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμη τα εξής:

Με σύνθημα «Κόντρα στο ρεύμα με το κεφάλι ψηλά, σκέψου δράσε ζήσε χωρίς ναρκωτικά» ο Πάνος Αλαφογιάννης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ συζήτησε με τους μαθητές για την αρνητική επίδραση των ναρκωτικών στη ζωή των νέων, στις αιτίες που κάποιος νέος ξεκινάει τη χρήση. Επιπλέον, σαφές έγινε πως οι μαθητές δεν θα έπρεπε να διαχωρίζουν τα ναρκωτικά σε «σκληρά και μαλακά». «Όποια ουσία και αν επιλέξει κανείς, στόχος είναι να μη νιώθει στις πραγματικές τους διαστάσεις την απόγνωση, τη μοναξιά, το κενό, την ανασφάλεια. Δεν υπάρχουν «σκληρές» και «μαλακές» επιπτώσεις από τη χρήση ουσιών. Κάθε ναρκωτική ουσία, ανεξάρτητα από τον τρόπο που δρα στον οργανισμό, χρησιμοποιείται για να διαμεσολαβήσει στις σχέσεις ανάμεσα στον άνθρωπο και τους γύρω του, για να μετασχηματίσει έστω και προσωρινά την πραγματικότητα που βιώνει το άτομο» εξήγησε ο ομιλητής. 

ΚΝΕ Μαθητικό φεστιβάλ

Οι ομάδες αγωνίστηκαν και οι νικητήριες ομάδες θα βραβευτούν το Σάββατο 20 Απριλίου στην Πύλη Σαμπιονάρα στο Κουμ Καπί, που θα λάβει χώρα το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ με τον χώρο να είναι ανοικτό από τις 7 μ.μ. Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα» οι μαθητές μας φωνάζουν για κάθε αδικία που τους πνίγει

Καλούμε κάθε μαθητή και μαθήτρια που ασφυκτιά από τη σαπίλα αυτού του απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που αντιμετωπίζει τη ζωή και το μέλλον μας ως κόστος, να έρθει στο μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ.  Το θέμα της κεντρικής συζήτησης θα είναι «πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο» με ομιλήτρια τη Φαίδρα Κυριαζοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ που θα αναφερθεί στις αδικίες που βιώνουμε αυτή τη στιγμή οι νέοι και πως θα καταφέρουμε να χτίσουμε το μέλλον μας οργανωμένα. Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση από τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που έχουν συμπληρώσει οι μαθητές στα Χανιά.

Το πρόγραμμα, στη συνέχεια, περιλαμβάνει μουσικό αυτοσχεδιασμό από ερασιτεχνικά μαθητικά σχήματα, και τέλος  θα παίξει το συγκρότημα “Εναλλασσόμενη Τάση”.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει στέκι για τη δημιουργία αντιφασιστικού, αντιπολεμικού graffiti, έκθεση με θέμα «ο νέος επαναστάτης του σήμερα», ταβέρνα, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ