Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης στην βραδιά του ερευνητή

Στο επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προκηρύξει τον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης στην βραδιά του ερευνητή την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη. Ο Σύλλογος συμμετείχε με τις βραβευμένες ομάδες του 2ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Κατασκευών Φυσικής. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βιάννου Παύλος Καπελάκης και Χρυσάνθη-Μαρία Ψαρολογάκη με τον καθηγητή τους κ. Γιώργο Παπαδάκη παρουσίασαν στους επισκέπτες την κατασκευή τους. Η κατασκευή τους με τίτλο «Χρηστικές δυνατότητες δυναμικές της δίκαιης κούπας του Πυθαγόρα» βασισμένη σε βασικές αρχές της ρευστομηχανικής έδωσε μια πρακτική εφαρμογή για ένα αυτοσυντηρούμενο σιντριβάνι.

 Οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου Φραϊδάκης Θάνος, Τζωρμπατζάκης Γιώργος, Παγωνίδης Ιορδάνης και Μουστάκας Νικόλαος, με τον καθηγητή τους και Γραμματέα του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Τουμπανιάρη, παρουσίασαν μια κατασκευή που συνδυάζει σύγχρονα προγραμματιστικά εργαλεία

με νόμους της Φυσικής. Ο τίτλος της «’Έλεγχος Κινητήρα συνεχούς ρεύματος με τρανζίστορ και Arduino”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τους συναδέλφους καθηγητές για την υπομονή τους και την παρουσία τους όλη την βραδιά του Ερευνητή και βεβαίως το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για την εξαιρετική διοργάνωση.

Επειδή η Φυσική πρέπει να βγει από τις σχολικές αίθουσες και τα στενά όρια των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, πρέπει να συνδεθεί με την τεχνολογία και τις εφαρμογές εμείς θα συνεχίσουμε να προσκαλούμε μαθητές σε αντίστοιχες δράσεις. Στο επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προκηρύξει τον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής με στόχο την συμμετοχή μαθητών και συναδέλφων από όλα τα σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ ) της Κρήτης. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση