Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο

Το πρόγραμμα του τριήμερου εκδηλώσεων περιλάμβανε πλούσιες και πολύμορφες δραστηριότητες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο, διαδίδοντας πλατιά στους νέους της πόλης το σύνθημα “Άλλαξε το κόσμο, το έχει ανάγκη!”, στο Στέκι της ΚΝΕ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα του τριήμερου εκδηλώσεων περιλάμβανε πλούσιες και πολύμορφες δραστηριότητες, όπως μουσικά αφιερώματα, αλλά και συζητήσεις. Ακόμα, και τις τρείς μέρες των εκδηλώσεων, στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής”.

 Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, τις μεγάλες διαδηλώσεις που ακολούθησαν μετά και το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, των άλλων διαδηλωτών και την έκρηξη οργής του λαού και της νεολαίας στην μητρόπολη του Καπιταλισμού. Σχετικά, με αυτό το ζήτημα μίλησε η Χρυσάνθη Μαμματά μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ, όπου ανέδειξε τις ουσιαστική αιτία  που γέννησε την λαική οργή, που δεν είναι άλλη  από το καπιταλιστικό σύστημα. Ανέδειξε την ανάγκη να βγουν συνολικότερα συμπεράσματα, για το ότι το πρόβλημα δεν είναι γενικά ο Τράμπ ή ένας πολιτικός που εκφράζει κάθε φορά την πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλίων, αφού έχει αποδειχτεί, ότι με όποιο πρόεδρο και κόμμα, η πολιτική για τους λαούς είναι ίδια. 

Τη δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε δραστηριότητα αφιερωμένη στην συμπλήρωση 92 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου κομμουνιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα. Η ημέρα ξεκίνησε με ομιλία με θέμα “Ο Τσε μιλάει στους φοιτητές: Να μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία είναι όπλο και πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας”, όπου μίλησε ο Φίλιππος Τσιαπάρας μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ζωή του μεγάλου επαναστάτη και πιο ειδικά στις δράσεις και τις ομιλίες που ανέπτυξε στα Πανεπιστήμια της Κούβας.

Χαρακτηριστικά παρουσίασε το απόσπασμα μίας ομιλίας προς του φοιτητές Ιατρικής

<<Ήθελα να πετύχω, όπως θέλουν όλοι. Το όνειρο μου ήταν να γίνω διάσημος ερευνητής. Το όνειρο μου ήταν να δουλεύω ακούραστα για να πετύχω κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να τεθεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, αλλά, την ίδια στιγμή, θα αποτελούσε κι έναν προσωπικό θρίαμβο. Ήμουν, όπως όλοι μας, ένα παιδί του περιβάλλοντος μου>>, <<Κι άρχισα να βλέπω ότι υπήρχε κάτι που μου φαινόταν τότε σχεδόν εξίσου σημαντικό με την καριέρα μου ή με τη συμβολή μου στην ιατρική επιστήμη, και αυτό ήταν να βοηθήσω εκείνους τους ανθρώπους. Εξακολούθησα όμως να είμαι, όπως  όλοι μας εξακολουθούμε να είμαστε, ένα παιδί του περιβάλλοντος μου και ήθελα να βοηθήσω εκείνους τους ανθρώπους με τις προσωπικές μου προσπάθειες. Αλλά αυτό δεν έφτανε πια... Τότε συνειδητοποίησα κάτι βασικό: Η μεμονωμένη προσπάθεια, η προσωπική προσπάθεια, η καθαρότητα των ιδανικών, η επιθυμία για θυσία μιας ολόκληρης ζωής στο πιο ευγενικό ιδανικό δεν σημαίνουν τίποτα αν αυτή η προσπάθεια γίνεται μεμονωμένα, απόμερα, σε μια γωνία της Λατινικής Αμερικής, απέναντι σε εχθρικές κυβερνήσεις και κοινωνικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν την πρόοδο. Η επανάσταση έχει ανάγκη την οργανωμένη κινητοποίηση ενός ολόκληρου λαού και σε αυτό αφιερώθηκα...>>

 Μετά, ακολούθησε μεγάλη Hip Hop συναυλία ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό, όπου ένωσαν  την φωνή τους με το σύνθημα της ΚΝΕ “Άλλαξε το κόσμο, το έχει ανάγκη!”

Το τριήμερο των εκδηλώσεων, ολοκληρώθηκε χθές με την συζήτηση με θέμα “Ο Μάρξ και η αποκάλυψη του μυστικού της εκμετάλλευσης”, όπου και μίλησε ο Βάγιας Βάγιας μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συμβολή του Μάρξ για την ανάδειξη του εκμεταλλευτικού χαρακτήρα του συστήματος. Μέσα από αυτό αναδείχτηκε και με σύγχρονα παραδείγματα που ζούμε όλοι μας πχ την περίοδο της πανδημίας, η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να οργανώσουν και να διευθύνουν την δική τους κοινωνία, απαλλαγμένη από την παρασιτική ατομική ιδιοκτησία στην παραγωγή και το κίνητρο του κέρδους στην οικονομία.

Τέλος, η λειτουργεία του Στεκιού συνεχίζεται με πλούσια δραστηριότητα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ