Ισόβια κάθειρξη στον 44χρονο για τη δολοφονία Φινοκαλιώτη

Ισόβια κάθειρξη στον 44χρονο για τη δολοφονία Φινοκαλιώτη

Το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό - Τι δήλωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας Φινοκαλιώτη και η υπεράσπιση του 44χρονου

Ομόφωνα ένοχο και μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 44χρονο κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 73χρονου Μανώλη Φινοκαλιώτη, στις Κουρούνες Λασιθίου τον Φεβρουάριο του 2020. 
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και 21 έτη κάθειρξης κατά συγχώνευση, 20 για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του γιου του θύματος, Γιάννη, και του γαμπρού του 73χρονου και ένα έτος για την παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία. 
Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή του 44χρονου είχε νωρίτερα προτείνει και  η Εισαγγελέας της έδρας. 

Όπως έγραψε το Cretalive, κατά την διάρκεια της διαδικασίας, η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να προβληθεί στην αίθουσα το επίμαχο βίντεο το οποίο είχε αποκαλύψει το Cretalive με όλα όσα έγιναν στην περιοχή Περάμπελα τη μοιραία μέρα. Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου μάλιστα ζήτησε από τον κατηγορούμενο να το παρακολουθήσει και εκείνος μήπως θέλει να σχολιάσει κάτι. Ωστόσο ο 44χρονος αρνήθηκε ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι καθ' όλη την διάρκεια της προβολής είχε το κεφάλι κατεβασμένο. 
Όπως γράψαμε, στην απολογία του ο 44χρονος κτηνοτρόφος - μεταξύ άλλων - ζήτησε συγνώμη για το κακό που προκάλεσε.

Οι δηλώσεις των συνηγόρων

Την οικογένεια Φινοκαλιώτη εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Αλεξάνδρα Σπανάκη και Γιώργος Κοκοσάλης ενώ την υπεράσπιση του κατηγορούμενου είχαν οι δικηγόροι Διονύσης Βέρρας και Γιώργος Φραντζεσκάκης
Για μία σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Διονύσης Βέρρας, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή το πρώτο στάδιο το μέγεθος του αδίκου που διαπράχθηκε εμποδίζει τον οποιονδήποτε να δει καθαρά τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του εντολέα του.
Ηθικώς ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, κ Αλεξάνδρα Σπανάκη και Γιώργος Κοκοσάλης. Μιλούν για μία απόφαση νομικά προδιαγεγραμμένη, κοινωνικά αναμενόμενη και δικαιοπολιτικά ορθή.

Δείτε τις δηλώσεις τους:
 

 

Δείτε επίσης:

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία Φινοκαλιώτη

Κρούσμα κορωνοϊού "πάει" προς αναβολή τη δίκη για την δολοφονία Φινοκαλιώτη

Δολοφονία Φινοκαλιώτη: "Συγνώμη" ζήτησε ο κατηγορούμενος

Δολοφονία Φινοκαλιώτη: «Ο πατέρας μου θυσιάστηκε για να με σώσει»

Φονικό στις Κουρούνες - Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Ενοχή του 44χρονου για τη δολοφονία Φινοκαλιώτη ζήτησε η Εισαγγελέας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ