ΟΝΕΔ Ηρακλείου κατά Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

ΟΝΕΔ Ηρακλείου κατά Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή καταγγελία για αστυνομική βία

Σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου, Γιώργο Αλεβιζάκη, αναφέρεται


"Μια ακόμα απόδειξη επιπολαιότητας και ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δίδει χθεσινή ανακοίνωση της τοπικής Νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκδόθηκε με αφορμή κάποιο περιστατικό που είναι εντελώς άγνωστο στο κοινό, όμως, κατά την άποψη των εμπνευστών της ανακοίνωσης, προσφέρεται για δημαγωγία και δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης, χωρίς κανένα δισταγμό, επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ: Την διαστρέβλωση της αλήθειας, εμφανίζοντας τους Αστυνομικούς περίπου σαν τρομοκράτες, χωρίς βέβαια να γίνεται η παραμικρή αναφορά στα πραγματικά γεγονότα.

Γράφουν λοιπόν ότι "δύο αστυνομικοί κατέβηκαν από ένα περιπολικό, έριξαν κάτω ένα νεαρό και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος".

Και καταλήγουν: "Την αναίτια επίθεση φανερώνει και το γεγονός ότι εν τέλει τον νεαρό τον άφησαν ελεύθερο καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση", τονίζοντας ότι "το... καθεστώς Μητσοτάκη στηρίζεται στην βία και την καταστολή. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική εμπέδωσης του δόγματος "νόμος και τάξη" που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση...".

Δεν θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς με ανεύθυνους λασπολόγους, ούτε έχουν ανάγκη διευκρινίσεων οι πολίτες, που γνωρίζουν πλέον πάρα πολύ καλά την απόσταση που χωρίζει την αλήθεια, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ανακοινώσεις του.

Όμως, επειδή στο στόχαστρο του κόμματος αυτού βρίσκεται διαρκώς η Αστυνομία, οφείλουμε να προσεγγίσουμε εμείς την αλήθεια, δίδοντας έτσι την οφειλόμενη απάντηση.

Ιδού λοιπόν, τι ακριβώς έγινε το περασμένο Σάββατο στο Σκαλάνι, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες:

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, έγινε επέμβαση από την Αστυνομία μετά από καταγγελίες ότι γίνονταν εκεί οι γνωστές και επικίνδυνες "κόντρες" ταχύτητας οχημάτων. Μάλιστα, όταν πλησίασε το περιπολικό, περίπου 30 άτομα έβριζαν και προπηλάκιζαν τους αστυνομικούς.

Μεταξύ των ατόμων που παρακολουθούσαν ως θεατές τις "κόντρες" ήταν και ο νεαρός που έδωσε αφορμή στον ΣΥΡΙΖΑ να... ξιφουλκήσει. Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους νεαρούς θεατές των αγώνων, κι αυτοί το έβαλαν στα πόδια. Τελικά οι αστυνομικοί πρόλαβαν μόνο τον συγκεκριμένο νεαρό, του έγινε προσαγωγή και μετά από λίγες ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα, δεν κατήγγειλε κανέναν ξυλοδαρμό, ούτε έχει υποβάλλει μέχρι τώρα καμία μήνυση σε βάρος Αστυνομικών.

Αυτά λοιπόν συνέβησαν στο Σκαλάνι τη νύκτα του περασμένου Σαββάτου. Για ευνόητους λόγους, η προκλητική ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε περιττό να διευκρινίσει περί τίνος επρόκειτο!

Οι πολίτες όμως γνωρίζουν, τι σημαίνει οργάνωση νυκτερινών αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας. Όλοι διαβάζουμε κατά καιρούς για τα δυστυχήματα που γίνονται σε αυτούς, όπου νέοι άνθρωποι χάνουν άδικα τη ζωή τους (όπως συνέβη πρόσφατα σε δρόμο της Αμμουδάρας) ή τραυματίζονται βαρύτατα. Άλλωστε, οι πολίτες που ενοχλούνται και ανησυχούν από τις λεγόμενες "κόντρες" αυτές, καλούν την Αστυνομία να παρέμβει.

Τον ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα. Διαστρεβλώνοντάς τα, αναζητά και βρίσκει αφορμές να εκφοβίσει τους Αστυνομικούς, να βάλει εμπόδια στο έργο τους που είναι η προστασία των πολιτών και, εν τέλει, να κατηγορεί την... Κυβέρνηση την μία για Αστυνομική βία και την άλλη  για αύξηση της εγκληματικότητας, για αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων, κλπ.

Την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και τους συντάκτες της, παραδίδουμε στην κρίση των σκεπτόμενων συμπολιτών και ιδιαίτερα των νέων μας".


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ