"Ώρα μηδέν" για την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ - Βρύσαλης: Πλέον λειτουργεί σαν εξωτερικό ιατρείο

Newsroom
Newsroom

"Καμία προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει για τη συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής αφού το προσωπικό έχει υπερβεί τα όριά του", λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

"Καμπανάκι" για την λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ κρούει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος μιλά για "εμπαιγμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας".

Όπως τονίζει σε δήλωση του η κλινική  παραμένει με μονον δύο γιατρούς, την ώρα που "Υπουργείο Υγείας και  τοπικές υγειονομικές διοικήσεις μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας".

Η κλινική συνεχίζει "από 1/12 έχει αναστείλει τη λειτουργία της και πλέον λειτουργεί σαν εξωτερικό ιατρείο" τονίζοντας πως  "καμία προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει για τη συνέχιση της λειτουργίας της,  αφού το προσωπικό έχει υπερβεί τα όριά του."

 

Όλη η ανακοίνωση του κ. Βρύσαλη
 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΤΕΡΜΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ του Υπουργείου Υγειας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο ,όταν μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου υγειας δεν νοσηλευτεί πλέον παιδιά
Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ η οποία από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ!
Έτσι καμία προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει για τη συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής αφού το προσωπικό έχει υπερβεί τα όριά του.
Από 1/12 πρακτικά η κλινική έχει αναστείλει τη λειτουργία της, λειτουργεί σαν εξωτερικό ιατρείο
Η Παιδοψυχιατρική κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!  
Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ:
Τί θα συμβεί τις ημέρες που δεν εφημερεύει παιδοψυχίατρος στο νομό και κάποιο παιδί χρειαστεί εκτίμηση;
Τί θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία σε Παιδοψυχιατρική κλινική;
Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας!
Απαιτούμε:
• Άμεση, πλήρη στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
• Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
• Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ
Να μας απαντήσουν άμεσα τι μέτρα θα πάρουν αφού με ευθύνη δική τους και της κυβέρνησης που τις διόρισε, κλείνει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του νησιού!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ