Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

Οργή για την προκλητική πρόθεση "εορτασμού" της γερμανικής εισβολής στην Κρήτη

"Τσουνάμι" οι αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη του Cretalive - Όλοι μιλούν για ύβρη στην ιστορική μνήμη - Τι είπαν στο Livetalks Κώστας Φασουλάκης και Νίκος Καλογερής

Μορφή "τσουνάμι" παίρνουν τις τελευταίες ώρες  οι αντιδράσεις στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μετά την αποκάλυψη του Cretalive  για την πρόθεση μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές» να διοργανώσει εορταστική εκδήλωση τιμώντας - όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε αφίσα που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο - την «Επιχείρηση Ερμής» των ναζί, δηλαδή την αεροπορική έφοδο των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε και από κανέναν δεν δόθηκε σχετική άδεια, ενώ δεν σταματούν εκεί και αναζητούν την "αρχή" αλλά και το παρασκήνιο αυτής της περίεργης κίνησης, στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμμετέχουν και Έλληνες.

"Και μόνο η ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο διαδίκτυο αποτελεί ύβρη για την ιστορική μνήμη, την δημοκρατία και την ελευθερία" επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Livetalks, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης
Ο ίδιος τόνισε κατηγορηματικά ότι, με βάση τις επαφές που είχε μετά την αποκάλυψη του θέματος, δεν έχει ζητηθεί και φυσικά δεν έχει δοθεί καμία άδεια από κανέναν αρμόδιο φορέα σε επίπεδο Κρήτης, αλλά ούτε και από τις Ένοπλες Δυνάμεις. "Ωστόσο εκ των πραγμάτων και μόνο η πρόθεση είναι προσβλητική" επεσήμανε ο κ. Φασουλάκης και δήλωσε "Προφανώς και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους ενέργειες"! 

Ακούστε τι είπε ο κ. Φασουλάκης:
Την οργή του για την προσβολή σε βάρος της Κρήτης και του λαού της εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο οποίος μιλώντας επίσης στο Livetalks επανέλαβε πως, με βάση τα όσα γνωρίζει, καμία σχετική άδεια δεν έχει δοθεί. "Έχουν βάλει μια διεύθυνση στα Χανιά που υποτίθεται μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή, διεύθυνση που παραπέμπει σε ξενοδοχείο, το οποίο ωστόσο από την πλευρά του δηλώνει άγνοια" ανέφερε ο κ. Καλογερής. 

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Καλογερή:
 Βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την "ευκολία" με την οποία βεβηλώνεται, όπως επισημαίνουν η ιστορία του νησιού. 

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, τονίζει:
 «Στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, του νησιού που γνώρισε τις θηριωδίες των ναζιστών, που θρήνησε εκατοντάδες νεκρούς στις εκτελέσεις αμάχων , που χωριά ολόκληρα ξεθεμελιώθηκαν κι έγιναν στάχτη, αποτελεί αισχρή πρόκληση η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων.
Μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να νιώσει ο κρητικός λαός, όταν 80 χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης, του κορυφαίου ηρωικού γεγονότος της ιστορίας του νησιού μας, κάποιοι προσβάλουν τη μνήμη όλων αυτών που με χέρια γυμνά, με αξίνες και σκεπάρνια αντιστάθηκαν στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, οργανώνοντας φιέστες για να «τιμήσουν τη μνήμη» των δολοφόνων του λαού μας.
Έχει άδεια αυτή η οργάνωση γι’ αυτό το αίσχος; Αν ναι, ποια επίσημη αρχή την εξέδωσε; Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν άμεσα προς πάσα κατεύθυνση. Ενόψει και σχετικής κοινοβουλευτικής παρέμβασής μας για το θέμα, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και όσοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτήν, θα λογοδοτήσουν». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή η φιέστα της ντροπής που διοργανώνεται από φιλοναζιστές τον ερχόμενο Μάιο στα Χανιά, αποτελεί βάναυση προσβολή της μνήμης των Ηρώων του τόπου μας και της αιματοβαμμένης Ιστορίας της Κρήτης. Αποδεικνύει όμως παράλληλα και το γεγονός ότι κάποιοι εξακολουθούν να προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς. Η αντίθεσή μας είναι δεδομένη, όπως και του συνόλου της κοινωνίας της Κρήτης και πρόθεσή μας είναι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια. Θεωρούμε επίσης αναγκαίο, το να αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία τις κατάλληλες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να θωρακιστεί η Ιστορική Μνήμη από ανάλογες προσπάθειες. Για να μην θεωρηθούν ποτέ οι θυσίες των προγόνων μας μάταιες.»

«ΑΥΤΗ Η “ΕΚΔΗΛΩΣΗ” ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! Είναι προσβολή στο αίμα των γονιών και των παππούδων μας, στην ιστορία της Κρήτης , στο δημοκρατικό φρόνημα του λαού της!»  δηλώνει - μεταξύ άλλων -  ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Παύλος Πολάκης και επισημαίνει 

"Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα της οργάνωσης που καλεί στην “εκδήλωση” και η οποία χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που παραπέμπουν στο Γ΄ Ράιχ, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης το εάν έχουν απευθυνθεί στις αρχές των Χανίων και της Κρήτης για μια τέτοια προκλητική διοργάνωση. Μάλιστα, η συμμετοχή στην εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους έχει κόστος 365 ευρώ το άτομο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων σαφώς παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα. Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν τέλος δημοσιεύματα που μιλούν για εμπλοκή βραβευμένων Ελλήνων αστυνομικών και άλλων στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» που αναβιώνει την εναέρια εισβολή των Γερμανών για να τους... τιμήσει".


Έντονη ήταν η αντίδραση στην προκλητική αυτή ενέργεια και από τον  Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη. Σε ανάρτησή του στο Facebook μεταξύ άλλων επισημαίνει:

"Αλήθεια, θέλουν οι θαυμαστές των ναζί σφαγέων να τιμήσουν τον ηρωικό λαό της Κρήτης που υπερασπίστηκε με αυτοθυσία την πατρίδα του αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα από την επιβολή της κτηνωδίας της ναζιστικής "νέας τάξης πραγμάτων"; Τους υπέροχους Κρητικούς, που, αν και άοπλοι, ανεκπαίδευτοι και χωρίς ηγεσία, με μόνο όπλο την ανυπότακτη κρητική ψυχή, δεν δίστασαν να αναμετρηθούν με το πλέον επίλεκτο σώμα του πιο ισχυρού στρατού της εποχής;

Θα τιμήσουν, μήπως, οι θαυμαστές των ναζί και τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, που σφαγίασαν οι "άξιοι θαυμασμού ιππότες της Βέρμαχτ";

Ή, αλήθεια, σκέφτονται οι διοργανωτές να τιμήσουν και τα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, κυρίως Εβραίους αλλά και Ρομά, ψυχικά πάσχοντες, άτομα με νοητική υστέρηση, Γερμανούς φιλελεύθερους, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, Σοβιετικούς αιχμαλώτους και πολλούς ακόμη, που εξολόθρευσαν βάσει ενός σχεδίου, που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους, οι Γερμανοί άρειοι του Χίτλερ;

Επέλεξαν για τη ναζιστική τους φιέστα την Κρήτη, που δεν υπάρχει ούτε ένα χωριό χωρίς θύματα της ναζιστικής θηριωδίας!

Αλήθεια, ποια δημόσια αρχή έδωσε την άδεια γι' αυτή την άθλια φιέστα ναζιστικού παραληρήματος; Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει ελληνική αρχή που έδωσε την άδεια για να γίνει αυτές οι αποτρόπαιες εμετικές, φασιστικές εκδηλώσεις";

 

 

 


Δείτε επίσης

Θα... γιορτάσουν στην Κρήτη την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ