Ούτε ίχνος της οικιακής βοηθού που εξαφανίστηκε στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Η Νικολίνα Ντιμίτροβα φρόντιζε ηλικιωμένα άτομα σε σπίτια. Τρία χρόνια πριν την εξαφάνισή της, είχε απευθυνθεί σ’ ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας και λίγο πριν χαθεί επισκέφθηκε εκ νέου το ίδιο γραφείο

Η Νικολίνα Ντιμίτροβα 52 χρόνων, οικιακή βοηθός, φρόντιζε ηλικιωμένα άτομα σε σπίτια. Τρία χρόνια πριν την εξαφάνισή της, είχε απευθυνθεί σ’ ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας και λίγο πριν χαθεί επισκέφθηκε εκ νέου το ίδιο γραφείο, αναζητώντας δουλειά. Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε η πρώην εργοδότρια της αγνοούμενης, που ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε.

«Πριν κάποια χρόνια της είχα βρει δουλειά σ’ ένα χωριό και μέσα σε μία εβδομάδα με πήραν να μου πουν ότι η γυναίκα αυτή ήταν περίεργη», ανέφερε χαρακτηριστικά, στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ".

«Το περασμένο καλοκαίρι χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου στις 06:45 το πρωί. Της άνοιξα και άρχισε να φωνάζει και να απαιτεί να της βρω δουλειά. Χτυπούσε το τραπέζι και φοβήθηκα για τον άνδρα μου που είναι άρρωστος. Την έδιωξα και της είπα πως δε θα τη βοηθούσα. Κατέβηκε στο γραφείο μου και άφησε τρεις τσάντες.

»Είπε στην υπάλληλο πως θα επέστρεφε σε δύο ημέρες. Από τότε ούτε την είδα ξανά, ούτε με πήρε κάποιο τηλέφωνο. Κρίμα γιατί έχει και δύο παιδιά», κατέληξε η ιδιοκτήτρια του γραφείου.

«Υπήρξε ένταση στο γραφείο ευρέσεως εργασίας…» – Τι λέει η ξαδέρφη τής οικιακής βοηθού

Η ξαδέλφη της αγνοούμενης Νικολίνας, μίλησε στη δημοσιογράφο του «Τούνελ» για τα όσα της είπε η ιδιοκτήτρια του γραφείου ευρέσεως εργασίας αλλά και για το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνισή της.

«Η ξαδέλφη μου ζούσε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έκανε διάφορες δουλειές. Αποφάσισε να έρθει στην Κρήτη για να είναι κοντά μας, μιας και είμαστε εδώ οι περισσότεροι συγγενείς. Είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στο παρελθόν, όμως σιγά – σιγά το ξεπέρασε.

»Μία ημέρα τηλεφώνησε στο γραφείο ευρέσεως εργασίας και τους ζήτησε δουλειά. Είπε στον ξάδελφό της που τη φιλοξενούσε στην Ιεράπετρα πως θα πήγαινε στο Ηράκλειο για να εργαστεί κι εκείνος την παρότρυνε να επιστρέψει εάν τελικά δεν βρει κάτι».

Αναφέρθηκε και στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε με την υπεύθυνη του γραφείου, ωστόσο η εκδοχή είναι διαφορετική από αυτήν που παρουσίασε η ίδια στην κάμερα του «Τούνελ».

«Στις 24 Ιουνίου το απόγευμα με ενημέρωσαν τα ξαδέλφια μου πως την καλούσαν στο κινητό και το είχε απενεργοποιημένο. Έψαξα την υπεύθυνη του γραφείου και μου εξήγησε πως άφησε τα πράγματά της και μετά επέστρεψε πάλι εκεί δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

»Η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να της προσφέρει δουλειά και την έδιωξε. Εκείνη επέμενε πως ήθελε να εργαστεί και ακολούθησε μία μικρή διαμάχη. Γυρίζοντας η υπεύθυνη για να καλέσει την αστυνομία, η ξαδέλφη μου έφυγε».

Αυτό που δημιουργεί σύγχυση είναι το εάν πέρασε μία φορά από το γραφείο, όπως είπε στην κάμερα της εκπομπής η ιδιοκτήτρια ή δύο όπως ανέφερε στην ξαδέλφη τής αγνοούμενης.

«Η υπεύθυνη του γραφείου όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, με ενημέρωσε πως τα πράγματά της ήταν εκεί και πως μπορούσαμε να πάμε να τα πάρουμε. Δεν βρήκαμε κάτι περίεργο μέσα σε αυτά, ούτε κάποιο σημείωμα, ούτε εμείς, ούτε η αστυνομία που τα έψαξε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βάσια.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, το Ηράκλειο και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ