Π. Πολάκης: Αποδυναμώνεται η πρωτοβάθμια υγεία στα Χανιά

Π. Πολάκης: Αποδυναμώνεται η πρωτοβάθμια υγεία στα Χανιά

Ανακοίνωση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

3.000 εξυπηρετούμενοι στο Ιατρείο Σούδας, μένουν ακάλυπτοι σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετά την μετακίνηση του γιατρού στο Νοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

Όπως αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του:

“Όλοι σ’ αυτή τη χώρα γνωρίζουν πλέον ότι εξαιτίας της πανδημίας είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), για τη μείωση της ροής ασθενών προς τα Νοσοκομεία και την εξάλειψη της μεγάλης ταλαιπωρίας που υφίστανται για παροχή υπηρεσιών υγείας.

Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία, η Κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει την πλασματική εικόνα ότι έχει ενισχύσει το Ε.Σ.Υ., ενώ στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει τα δραματικά κενά με ανακύκλωση και μετακινήσεις ιατρών. Μια στάση που αντί να λύνει, επιδεινώνει τα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό σχετικό παράδειγμα στα Χανιά είναι η μετακίνηση στο Νοσοκομείο Χανίων του μοναδικού γιατρού που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Σούδας, με αποτέλεσμα οι περί τους 3.000 εξυπηρετούμενοι στο συγκεκριμένο Ιατρείο να είναι ακάλυπτοι σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.

Η κατάσταση αυτή, που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, είναι αναγκαίο να επιλυθεί άμεσα με την επαναφορά του γιατρού στη θέση του και την ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό.

Καλούμε την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων να σταματήσουν να κωφεύουν στις διαμαρτυρίες των πολιτών και να ασκήσουν πίεση στον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση των δομών Υγείας στα Χανιά, αντί να εξιδανικεύουν μια κατάσταση που τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολίτες γνωρίζουν πως είναι τραγική.

Θα παρακολουθώ στενά το θέμα αυτό και σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα θα επανέλθω με ερώτησή μου στην Βουλή προκειμένου να θέσω προ των ευθυνών τους όλους όσοι με ολιγωρία, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και έλλειψη σχεδιασμού προκαλούν σοβαρές υγειονομικές δυσλειτουργίες σε βάρος των Χανιωτών”.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ