Παγκρήτιο Συλλαλητήριο αποφάσισαν οι συνταξιούχοι

Newsroom
Newsroom

Κοινή απόφαση όλων των συνταξιουχικών ενώσεων ήταν να συνεχίσουν τους αγώνες, με μεγαλύτερη ένταση

Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Μαρτίου αποφάσισαν οι Συνταξιουχικές Ενώσεις Κρήτης, κατά την παγκρήτια σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Εργατικό κέντρο Αγίου Νικολάου, με την συμμετοχή όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών κλαδικών ενώσεων μίλησαν ο Πάλμος Παναγιώτης Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ , και ο Κολοβός Χρήστος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, και επεσήμαναν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι, και την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται στο εισόδημα και στα δικαιώματα τους, τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά όλων για την ακρίβεια τις συνεχείς ανατιμήσεις, τις αυξήσεις στα φάρμακα, στα καύσιμα στο ρεύμα που εξαφανίζουν τις πενιχρές συντάξεις μας, τη φοροληστεία που δεχόμαστε από έμμεσους και άμεσους άδικους φόρους.

Όλοι κατήγγειλαν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία. Ζητήσαμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας –πρόνοιας που πλέον απειλούν την ζωή μας, από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείτε και παραδίνεται στα νύχια των επιχειρηματιών υγείας και γίνεται όλο και ποιο ακριβό εμπόρευμα .

Κοινή απόφαση όλων των συνταξιουχικών ενώσεων ήταν να συνεχίσουμε τους αγώνες, με μεγαλύτερη ένταση, για ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις μας , μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο και δωρεάν αναβαθμισμένο καθολικό πλήρη χρηματοδοτούμενο από το κράτος σύστημα υγείας για όλους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Τρίτη 12 Μάρτη 2024 και ώρα 11.00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας .

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ