Στο Ηράκλειο ο Νίκος Δένδιας - Επίσκεψη στην ΣΕΑΠ όπου υπηρέτησε

Newsroom
Newsroom

"Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη που θα συμπληρώνονται από εκπαιδευμένους εφέδρους"

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣEAΠ) πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και με τους σπουδαστές της Σχολής με κεντρικό θέμα την εφεδρεία.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι " Να δημιουργήσουμε έναν στρατό στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα".
Χαρακτήρισε «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» το γεγονός ότι επέστρεψε στη ΣΕΑΠ «μετά από πολλά χρόνια». «Εδώ υπηρέτησα και έγινα έφεδρος αξιωματικός» συμπλήρωσε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία» και να δημιουργήσουμε έναν στρατό «στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα».

Δένδιας ΣΕΑΠ Ηράκλειο

«Μεθαύριο», συνέχισε ο κ. Δένδιας, «θα είμαι στη Φινλανδία που θα μου γίνει η επίδειξη του φινλανδικού μοντέλου, το οποίο θα θέλαμε να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 τον νέο σύγχρονο ελληνικό στρατό».

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα «από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» είπε: «Θα πρέπει να σημειώσουμε αυτήν την επέτειο, για να αντιληφθούμε όλοι τι μεγάλη απειλή, τι υπαρκτή απειλή συνιστά ο αναθεωρητισμός για τον 21ο αιώνα».

«Πως ισχυρά κράτη προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε γειτονικά τους κράτη πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, πέρα από τις προβλέψεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.


Δένδιας ΣΕΑΠ Ηράκλειο


Για τη λειτουργία της Σχολής ενημέρωσε τον Υπουργό ο δοικητής της ΣΕΑΠ ταξίαρχος Αντώνης Πραγιάς.

Ο κ.Δένδιας συνοδευόταν από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Δημήτρη Χούπη και τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου. Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.


Δένδιας ΣΕΑΠ Ηράκλειο

Δένδιας ΣΕΑΠ Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ