Παγκρήτιος ξεσηκωμός για τους περιορισμούς σε γάμους και βαφτίσεις

Παγκρήτιος ξεσηκωμός για τους περιορισμούς σε γάμους και βαφτίσεις

"Παράλογα τα ισχύοντα μέτρα" παραδέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης - Να αυξηθεί το όριο των συμμετεχόντων στα γλέντια γάμων και βαφτίσεων επιδιώκει η κυβέρνηση

Σε παγκρήτια κινητοποίηση προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο ο Σύλλογος Επισιτισμού και Διασκέδασης απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διοργάνωσης γάμων, βαφτίσεων και εν γένει μεγάλων κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης, φωτογράφοι, μουσικοί και dj's αλλά και προμηθευτές. Ο ξεσηκωμός των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου σχετίζεται με τους περιορισμούς που έχουν ανακοινωθεί για την επανέναρξη των δεξιώσεων και των γλεντιών με αφορμή ένα κοινωνικό γεγονός. Η κινητοποίηση έχει προαναγγελθεί για τις 6:00 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. 

Δείτε τι είπε στην κάμερα του Cretalive  η κ. Κάλι Κοκκινάκη, εκπρόσωπος του Παγκρήτιου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου και Βάπτισης:
 

"Παράλογα τα μέτρα σε σχέση με τη λειτουργία της εστίασης" παραδέχεται ο Α. Γεωργιάδης

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα με βάση τα οποία θα επανεκκινηθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι παράλογα σε σχέση με τα ισχύοντα στην εστίαση. Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Οι πληροφορίες θέλουν το θέμα να εξετάζεται ξανά την ερχόμενη εβδομάδα και οι δηλώσεις αυτές φανερώνουν προς ποια κατεύθυνση θα είναι η εισήγηση από πλευράς κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιστήμονες αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση από το υπουργείο Ανάπτυξης και σε περίπτωση που συμφωνήσουν πως θα μπορούσε το πλαίσιο να αλλάξει τότε θα τεθούν επιπλέον ορόσημα αναφορικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις τα οποία θα τίθενται σε ισχύ ανά δύο εβδομάδες.

Έτσι για παράδειγμα σε περίπτωση που οι επιστήμονες αποφασίσουν να δώσουν το πράσινο φως, τότε πιθανότατα από 15 Ιουνίου το όριο των 100 ατόμων να αυξηθεί, όπως και από 31 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν όχι μόνο τα όποια «παράλογα» των μέτρων αλλά και την πορεία των «μαθηματικών» της πανδημίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα ο κλάδος θα κάνει επανεκκίνηση στις 31 Μαΐου μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα καθώς οι επαφές των παρευρισκομένων και ο χορός εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω μετάδοση του κορωνοϊού, όπως έχουν εκτιμήσει οι λοιμωξιολόγοι.

Πηγές: cretalive.gr, protothema.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ