ΠαΓΝΗ: Λουκέτα, απαγόρευση επισκεπτηρίου και rapid tests για να μπει "φρένο" στη διασπορά

ΠαΓΝΗ: Λουκέτα, απαγόρευση επισκεπτηρίου και rapid tests για να μπει "φρένο" στη διασπορά

Αναλυτικές και αυστηρές οδηγίες τις διοίκησης προς διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων

Με αυστηρές οδηγίες, λουκέτα στις πόρτες πυρασφάλειας - απ' όπου, μεταξύ των άλλων, μπαίνουν παράτυπα συνοδοί ασθενών στο νοσοκομείο - κλείδωμα στις εξωτερικές πόρτες των διαδρόμων του νοσοκομείου από τις 6:30 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, πλήρη απαγόρευση του επισκεπτηρίου και αυστηρή επίβλεψη από το προσωπικό ασφαλείας, επιχειρεί η διοίκηση του ΠαΓΝΗ να βάλει "φρένο" στη σοβαρή ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο 41 κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς. Συνολικά, θετικοί βρέθηκαν 19 νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου, 11 συνοδοί, 5 γιατροί, εκ των οποίων οι 4 είναι εμβολιασμένοι, και 6 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 5 είναι εμβολιασμένοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, με κατεπείγοντα έγγραφά τους προς όλους  τους διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων, τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Διαμαντής Κοφτερίδης, καθορίζουν τα επιπλέον μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό μεταξύ των οποίων προβλέπονται:

  • rapid test σε κάθε νέα εισαγωγή ασθενούς και μοριακός έλεγχος ένα 24ωρο μετά,
  • rapid test δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη της κάθε κλινικής σε συνοδούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι
  •  rapid test κάθε δύο ημέρες σε αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένες 
  • ενώ σε σχέση με το υγειονομικό προσωπικό συστήνεται αποχή από την εργασία ακόμα και αν κάποιος εμφανίσει ήπια συμπτώματα.

Επίσης, τα μέλη των κλινικών στις οποίες έχουν βρεθεί τα κρούσματα  - καθώς θεωρούνται "ύποπτα" για ανάπτυξη της νόσου - θα υποβάλλονται καθημερινά σε rapid test ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι. 

Υπενθυμίζεται ότι η διασπορά αφορά στην παθολογική, την παθολογική ογκολογική και την νευρολογική κλινική, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε αυτές τις κλινικές, μεταφέρθηκαν στην κλινική covid.

 

Δείτε επίσης:

Ο θάνατος της μητέρας, η διασπορά του κορωνοϊού και η ευθύνη της διοίκησης του ΠαΓΝΗ

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Βγάλτε τα λουκέτα, κάντε rapid tests!

"Πόρτα" στους επισκέπτες λόγω της εστίας κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ

Ανησυχία στο ΠΑΓΝΗ μετά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Παθολογική

Επιβεβαιώνει ο Διοικητής την διασπορά κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ