"Πόρτα" στους επισκέπτες λόγω της εστίας κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ

"Πόρτα" στους επισκέπτες λόγω της εστίας κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ

41 κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς

Έκδηλη η ανησυχία για τη μεγάλη εστία κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκαν 41 κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς.

Συνολικά, θετικοί βρέθηκαν 19 νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου, 11 συνοδοί, 5 γιατροί, εκ των οποίων οι 4 είναι εμβολιασμένοι, και 6 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 5 είναι εμβολιασμένοι. Στο νοσοκομείο εφαρμόζεται πλέον σχεδόν πλήρης απαγόρευση του επισκεπτηρίου, ενώ κλειδώθηκαν με λουκέτο όλες οι πίσω πόρτες του κτιρίου από όπου έμπαιναν πολλοί συνοδοί χωρίς έλεγχο.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι αιτία της μεγάλης αυτής διασποράς είναι ο μη επαρκής έλεγχος της εισόδου των συνοδών των ασθενών στο νοσοκομείο, αφού τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ασθενείς και συνοδούς, ενώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεμονωμένα.

Η διασπορά αφορά στην παθολογική, την παθολογική ογκολογική και την νευρολογική κλινική, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε αυτές τις κλινικές, μεταφέρθηκαν στην κλινική covid.

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κάνει λόγο για πολιτική εκπτώσεων στα προληπτικά μέτρα και διεκδικεί μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό ανά 15νθήμερο και τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν από την εισαγωγή τους καθώς και στους συνοδούς τους.

 


Δείτε επίσης:

Ανησυχία στο ΠΑΓΝΗ μετά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Παθολογική

Εκτεταμένη ιχνηλάτηση στο ΠαΓΝΗ, μετά από κρούσματα στην Παθολογική

Επιβεβαιώνει ο Διοικητής την διασπορά κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο ΠΑΓΝΗ για την διασπορά κορωνοϊού

ΠΑΜΕ: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ κλείδωσε με λουκέτα για να μην μπαίνει μέσα ο ιός

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ