"Πάγωμα" των δημοτικών τελών εισηγείται η Οικονομική Επιτροπή

"Πάγωμα" των δημοτικών τελών εισηγείται η Οικονομική Επιτροπή

Τι λέει η αρμόδια αντιδήμαρχος - Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με εκπροσώπους των επιχειρήσεων εστίασης για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων

Το "πάγωμα" των δημοτικών τελών για το 2021 εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η Οικονομική Επιτροπή, "ζυγίζοντας" τα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία στην τοπική οικονομία. 

Η σχετική εισήγηση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών για το 2021, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία, ενώ ακολουθεί η συζήτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια, εφόσον εγκριθεί, θα κοινοποιηθεί στην ΔΕΗ, προκειμένου να υλοποιηθεί από τις αρχές του νέου έτους. 

Η επιτροπή εισηγείται να παραμείνουν αμετάβλητα τα δημοτικά τέλη για όλες τις κατηγορίες είτε πρόκειται για επαγγελματικές είτε για οικιακές παροχές κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα, στην πρώτη γενική κατηγορία (για οικιακές παροχές σε όλο το Δήμο Ηρακλείου) η τιμή του γενικού συντελεστή ανέρχεται σε 0,66 ευρώ. 
Στην δεύτερη γενική κατηγορία (π.χ. Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Φιλανθρωπικά και Νοσηλευτικά ιδρύματα) ο γενικός συντελεστής είναι 1 ευρώ ενώ στην τρίτη γενική κατηγορία (επαγγελματικές παροχές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου) έχει προσδιοριστεί στα 2,59 ευρώ. 

Η αντιδημαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Καναβάκη αναφέρει:
« Περισυ προχωρήσαμε σε μειώσεις για τα δημοτικά τέλη του 2020 . Φέτος σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για αύξηση τους και προτείνουμε να παραμείνουν αμετάβλητα για όλες τις κατηγορίες σημειώνοντας ότι τα τέλη του δήμου Ηρακλείου είναι από τα χαμηλότερα σε σχέση με άλλους δήμους.
Κρατάμε λοιπόν τα τέλη στα ίδια σταθερά κι όχι υψηλά επίπεδα.
Υπενθυμίζουμε ότι για  τα τέλη του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε πριν λίγο καιρό να απαλλαγούν εντελώς από τα δημοτικά τέλη για οι επιχειρήσεις που ήταν σε αναστολή για το διάστημα/μήνες  που δε λειτουργούσαν.
Σύμφωνα μάλιστα με την ενημέρωση που έχουμε από την ΚΕΔΕ και την επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της διαβιβάσαμε την απόφαση μας στην Κεντρική Ένωση και έτσι όσες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα σε αυτή την απαλλαγή θα αιτηθούν σχετικά σε πλατφόρμα που θα λειτουργήσει και σύντομα θα γνωστοποιηθεί».

 

Καναβάκη ΜαρίαH αντιδήμαρχος Ηρακλείου δεν παραλείπει να επισημάνει τα εξής:
«Σ αυτή την πρωτοφανή και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε με την εμφάνιση του covid-19 ο Δήμος μας έχει στρέψει από την αρχή το βλέμμα του στην κοινωνία.
Έχουμε ήδη λάβει μέτρα ανακούφισης για τους δημότες και τις επιχειρήσεις και επειδή η πανδημία είναι δυστυχώς σε εξέλιξη είμαστε εδώ συνεχώς για να επανεξετάζουμε τις συνθήκες για να επανεκτιμούμε την κατάσταση και αν και όπου κρίνουμε ότι χρειάζεται θα λαμβάνουμε στο μέτρο του δυνατού νέες παροχές ενίσχυσης για όλους.
Για αυτό έξαλλου το προσεχές διάστημα θα συναντηθούμε και με εκπροσώπους από το χώρο της εστίασης -ένας κλάδος που πραγματικά έχει πληγεί ισχυρότατα -για να συζητήσουμε τα τέλη των κοινόχρηστων χωρών, για τα οποία ήδη για την τρέχουσα χρονιά έχουμε εφαρμόσει απαλλαγές και ελαφρύνσεις»,

Την επόμενη Τρίτη η κ. Καναβάκη θα έχει συνάντηση με το Σωματείο Εστίασης του Ηρακλείου για να συζητηθεί το θέμα των τελών κοινοχρήστων χώρων 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ