Παίρνει "πάνω" του την υπόθεση "Μυλοπόταμος" ο Χρυσοχοΐδης κι ετοιμάζεται για το "δύσκολο κομμάτι"

Παίρνει "πάνω" του την υπόθεση "Μυλοπόταμος" ο Χρυσοχοΐδης κι ετοιμάζεται για το "δύσκολο κομμάτι"

"Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου" διαμηνύει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Προανήγγειλε νέα κάθοδό του σε 10 μέρες και επίσκεψη σε Μυλοπόταμο και Μεσαρά - Στέλνονται drones στην περιοχή

Ρεπορτάζ Ευαγγελία Καρεκλάκη

"Θα κάνετε τη δουλειά σας χωρίς φόβο και χωρίς διακρίσεις" διεμήνυσε - σύμφωνα με τις πληροφορίες - ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, με αφορμή τα όσα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Μυλοπόταμου και για τα οποία εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα μονοπώλησε την κλειστή σύσκεψη με τους διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών και  ο Υπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός δηλώνοντας χαρακτηριστικά "Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου". 

Μάλιστα, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί εκ νέου σε λίγες μέρες την Κρήτη, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, για να βρεθεί  στον Μυλοπόταμο και την περιοχή της Μεσαράς, "το δύσκολο κομμάτι" όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Στην σύσκεψη ο Υπουργός επεσήμανε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή θα διπλασιαστούν, γνωστοποιώντας πως θα υπάρξει ενιαία έδρα για το Αστυνομικό Τμήμα και το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία εκεί.  Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα σταλούν στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής drones για επιτήρηση από μεγάλο ύψος, στο πλαίσιο των προσπαθειών εντοπισμού φυτειών ινδικής κάνναβης. 

Το θέμα, όπως προαναφέραμε, αποτέλεσε το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στην κλειστή σύσκεψη, καθώς σε αυτό αναφέρθηκαν αξιωματικοί και διοικητές και από άλλες περιοχές του νησιού, στηλιτεύοντας την κατάσταση που έχει "ξεφύγει" και υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι΄ αυτό φέρει το γεγονός ότι δίνονται ανεξέλεγκτα επιδοτήσεις και μάλιστα ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ. 

"Η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους"
 

 

Χρυσοχοΐδης Καραμαλάκης

Προαναγγέλλοντας τη νέα επίσκεψή του σε λίγες ημέρες, όπως είπε, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε κατηγορηματικός: 
"Το μήνυμά μας αφορά σε όλα αυτά τα περιστατικά και τα φαινόμενα, που αντιλαμβάνονται ορισμένοι σε κάποιες περιοχές. Κάνουν λάθος!
Η Δημοκρατία έχει νόμους, η Ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν από εδώ και πέρα με απόλυτα αυστηρό τρόπο, μέσα από ανασύσταση των επιχειρησιακών μας δυνάμεων"!

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ακόμα ότι: "Η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους! Ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κρήτης έχουν ανάγκη από κοινωνική ειρήνη" και δήλωσε : "Σε λίγες μέρες θα ξανάρθω, και θα βρεθώ όχι μόνο στον Μυλοπόταμο  αλλά και τη Μεσαρά, το δύσκολο κομμάτι θα το γυρίσω όλο".

"Δεν είναι λεβεντιά να αλληλοσκοτωνόμαστε"

"Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων αλλά ταυτόχρονα απαιτείται και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών αρχόντων και των δημάρχων, της περιφέρειας, των πολιτικών έτσι ώστε να υπάρξει μία νέα αντίληψη στα πράγματα" σημείωσε ακόμη ο κ. Χρυσοχοϊδης και τόνισε με έμφαση "διότι δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε. Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής".

"Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών μας δυνάμεων. Θα εποπτεύσω εγώ προσωπικά και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, που είναι εδώ σήμερα μαζί μου, θα εποπτεύσω τις επόμενες ημέρες την παρουσία και την προσθήκη των δυνάμεων, την ανασύνταξη των σχεδίων και το τελικό αποτέλεσμα" δεσμεύτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Χρυσοχοΐδης Καραμαλάκης

Δασοπυρόσβεση: Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον της Κρήτης

Αναφερόμενος στη δασοπυρόσβεση ο Μ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στην πρόθεση όλων να προστατευθεί το περιβάλλον της Κρήτης και σημείωσε:

"Θέλω να πω και δύο λόγια για την δασοπυρόσβεση. Η Κρήτη φέτος έχει την ευτυχία να διαθέτει δύο πολύ σημαντικά , αξιόπιστα εναέρια μέσα, ένα στα Χανιά, ένα στο Ηράκλειο. Προστέθηκαν και δυνάμεις από πλευράς του προσωπικού. Έχουμε νέα τμήματα και νέα κλιμάκια πυροσβεστικά σε δύσκολες περιοχές. Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον της Κρήτης. Ζήτησα από τους δημάρχους να συμβάλλουν με τις προσπάθειες τους στην πρόληψη και κυρίως σε εκείνες τις περιοχές που γειτνιάζουν με δάση ώστε να προστατεύσουμε και την ανθρώπινη ζωή που είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας αλλά ταυτόχρονα και το περιβάλλον, τα δάση".

Τροχαία και ΒΟΑΚ 

Μιλώντας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε:

"Το ίδιο κάνουμε και στο θέμα των οδικών ατυχημάτων όπου έχουμε τοποθετήσει εδώ με απόφαση του κ. Αρχηγού 50 νέα πρόσωπα, αστυνομικούς, που έχουμε αποσπάσει απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτοί οι 50 αστυνομικοί με καινούργια οχήματα αστυνομεύουν τον ΒΟΑΚ και έτσι δίνεται η δυνατότητα και στις τοπικές δυνάμεις να εποπτεύουν και να αστυνομεύουν και το εσωτερικό δίκτυο. Θα κρατήσουμε αυτές τις δυνάμεις, θα τις ενισχύσουμε παραπέρα και καλούμε όλους τους πολίτες της Κρήτης την ώρα που βγαίνουν στο δρόμο να προσέχουν διότι η ζωή είναι πολύτιμη, χάνουμε πολλές ζωές νέων ανθρώπων που είναι τόσο πολύτιμες στη μικρή μας πατρίδα". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ