Την Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας ο ιδιοκτήτης του ρακοκάζανου με τους 16 τόνους ρακής

Newsroom
Newsroom

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 56χρονος αδερφός του - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας Ηρακλείου απολογήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, ο 56χρονος αδερφός του ιδιοκτήτη του ρακοκάζανου σε χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου, ο οποίος συνελήφθη στην οικογενειακή πολυκατοικία όπου διαμένει ο ίδιος και ο αδερφός του, σε διαφορετικά διαμερίσματα. Σύμφωνα με τους ελεγκτές των Κ.Ο.Ε (Κινητών Ομάδων Ελέγχου) της ΕΛ.Υ.Τ (Ελεγκτική Τελωνειακή Υπηρεσία) Αττικής, ο 56χρονος εντοπίστηκε στην πολυκατοικία στο Γάζι, σε ισόγεια αποθήκη όπου φυλάσσονταν ποσότητας ρακής, τη στιγμή που σε σπασμένη αποχέτευση άδειαζε κιλά ρακής.

Είχε προηγηθεί ο έλεγχος στο ρακοκάζανο σε χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου, από τους ελεγκτές της ΕΛΥΤ και ενώ μάλιστα το καζάνι ήταν σε λειτουργία. Εκεί εντοπίστηκαν ποσότητες που δεν είχαν δηλωθεί, ενώ δεν είχε εκδοθεί ούτε άδεια για τη λειτουργία του ρακοκάζανου για τη συγκεκριμένη απόσταξη που εξελισσόταν.

Ο ιδιοκτήτης του ρακοκάζανου μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα της τελωνειακής αρχής προκειμένου να μεταφερθεί στο Α.Τ. Μαλεβιζίου για τη σύλληψη, όμως ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει, ο άνδρας το έσκασε μέσα από τα χωράφια.

Ακολούθησε η έρευνα του κλιμακίου και αστυνομικών του Α.Τ. Μαλεβιζίου στην οικογενειακή πολυκατοικία στο Γάζι, όπου σύμφωνα με τους ελεγκτές εθεάθη ο 56χρονος αδερφός του καζανάρη να ρίχνει λίτρα ρακής σε σπασμένη αποχέτευση, πιθανολογώντας ότι επιδίωκε να "εξαφανίσει" ποσότητα ρακής. Στο ισόγειο της εν λόγω πολυκατοικία, σε αποθηκευτικό χώρο, εντοπίστηκαν οι 16 τόνοι ρακής.

Σε βάρος και των δύο αδελφών ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για λαθρεμπορία από κοινού ενώ σήμερα κατά την απολογία του, ο 56χρονος αδερφός επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε με το ρακοκάζανο ούτε με τον αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο όπως ισχυρίστηκε χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο αδερφός του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του 56χρονου, Κώστα Παπαμαστοράκη, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Όσο για τον ιδιοκτήτη του ρακοκάζανου, πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, θα προσέλθει κι εκείνος για να απολογηθεί στην Ανακρίτρια Ηρακλείου.

 

Δείτε επίσης:

ΑΑΔΕ: Έτσι εντοπίστηκαν οι 23 τόνοι παράνομης τσικουδιάς στο Ηράκλειο

Κακουργηματική δίωξη σε 2 αδέλφια για τους 16 τόνους αδήλωτης ρακής - Ο έλεγχος και η επεισοδιακή διαφυγήΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ