"Παράθυρο" για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων στο Talos Plaza

"Παράθυρο" για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων στο Talos Plaza

Πρόταση για τη νομιμοποίηση του “ΤΑΛΩΣ”

"Παράθυρο" για τους κινηματογράφους του Talos Plaza ανοίγει, μετά τη χθεσινή σφράγιση, καθώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην αυριανή συνεδρίαση της, καλείται να αποφασίσει εάν θα υιοθετήσει ή όχι την εισήγηση της πολεοδομίας που προτείνει την επαναλειτουργία τους, μέσα από τη νομιμοποίηση της άδειας λειτουργίας τους.

Όπως γράφει η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", η πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου υιοθετεί σχετικό αίτημα της «ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» που ζητά την τροποποίηση των χρήσεων γης της πολεοδομικής ενότητας Καμινίων, ώστε να προχωρήσει η επαναλειτουργία των κινηματογράφων που στεγάζονται στο συγκρότημα ΤΑΛΩΣ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καλείται να αποφασίσει εάν θα ανοίξει την πόρτα της επαναλειτουργίας των οκτώ κινηματογράφων, αποδεχόμενη το αίτημα της «ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» ή αν θα επιλέξει να μην επιφέρει αλλαγές μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ηρακλείου αφού παρέλαβε την τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που προέβλεπε την οριστική σφράγιση και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των οκτώ κινηματογράφων στο εμπορικό κέντρο ΤΑΛΩΣ κλήθηκε να εφαρμόσει τη σχετική διοικητική πράξη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ανώτατο δικαστήριο αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης του, ξεκαθάρισε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή στην οποία κατασκευάστηκε το εμπορικό κέντρο και τα πολυσινεμά (που έχουν ενσωματωθεί σε αυτό), το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει ότι είναι περιοχή κατοικίας και άρα δε νομιμοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία των κινηματογράφων.

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει η «ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» που με σχετική εισήγηση της στην πολεοδομία ζητά να γίνει η αναγκαία σημειακή παρέμβαση στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα αλλάξει τις χρήσεις γης, ώστε να νομιμοποιείται η λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου. Στην εισήγηση της η «ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» - την οποία υιοθετεί η πολεοδομία του Δήμου-, παραθέτει ουσιαστικά μια σειρά από κοινωνικούς λόγους που όπως εξηγεί αλληλεπιδρά στην τοπική πραγματικότητα της περιοχής.

 

Δείτε επίσης:

Σφραγίστηκαν οι κινηματογράφοι στο TALOS

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ