"Παρέα" με τα μέτρα ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Οι προσδοκίες της αγοράς

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Στο άνοιγμα των σχολείων έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι καταστηματάρχες για να δουν τον τζίρο να...ανεβαίνει

Του Αντώνη Παντινάκη

 

Οι θερινές εκπτώσεις φεύγουν, οι ενδιάμεσες έρχονται... άμα τη αφίξει (ημερολογιακά τουλάχιστον) του φθινοπώρου, με τους εμπόρους να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το επόμενο δεκαπενθήμερο (1-15 Σεπτεμβρίου).

Συν τω χρόνω θα φανεί εάν οι ελπίδες τους μετουσιωθούν σε πράξεις, μπας και ισοσκελιστεί η ... χασούρα του φετινού ιδιότυπου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλη Κουμαντάκη, σε επίπεδο Κρήτης ο τζίρος των καταστημάτων άγγιξε το 40% των αντίστοιχων περσινών εσόδων, ενώ ειδικότερα στο Ηράκλειο η τοπική αγορά έκανε ταμείο με το 45% των εισπράξεων του 2019.

κουμαντακης
Ο κ. Μανώλης Κουμαντάκης 

Λογικό κι αναμενόμενο, εδώ που τα λέμε (και τα γράφουμε), μια και σύσσωμη η οικονομική δραστηριότητα γύρω από τον τουρισμό, δέχθηκε ισχυρότατο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

“Ξέρουμε τι γίνεται στην κοινωνία. Δεν υπάρχουν εισοδήματα. Ειδικά από τον τουρισμό που εδώ στην Κρήτη διαμορφώνει το 50% του ΑΕΠ” σχολίασε στο Cretalive ο κ. Κουμαντάκης.

Η επιστροφή και των τελευταίων (λιγοστών;) εκδρομέων και το άνοιγμα των σχολείων ίσως δώσει μία μικρή ανάσα στην αγορά της Κρήτης. Θα είναι όμως αρκετή;

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου προβλέπεται – βάσει νόμου, όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Κουμαντάκης- προαιρετικό άνοιγμα των μαγαζιών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ