Παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ στην Κρήτη

Παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ στην Κρήτη

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατατέθηκε την Παρασκευή 5.3.2021 από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Λασιθίου  Μανόλη Θραψανιώτη μαζί με τον Βουλευτή Ηρακλείου  Σωκράτη Βαρδάκη, την οποία συνυπογράφουν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. 

Η ερώτηση αφορά προβλήματα λειτουργίας σε Υποκαταστήματα ΕΦΚΑ της Περιφέρειας  Κρήτης, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο βασικές ανάγκες των πολιτών, ακόμα και την επιβίωσή τους. 

Ειδικά για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, μετά την ενσωμάτωση στον ΕΦΚΑ το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο εξαιτίας της έλλειψης εξειδίκευσης προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην ανοίγονται καν οι φάκελοι για επεξεργασία και να παραμένουν στα συρτάρια. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο σοβαρότατο πρόβλημα της πολύχρονης και απαράδεκτης καθυστέρησης έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων και της έλλειψης προσωπικού στον ΕΦΚΑ που συμβάλλει στην καθυστέρηση αυτή και ζητάει από την Κυβέρνηση να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην Κρήτη, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και κυρίως  στην απονομή των συντάξεων.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ