Παρέμβαση Λογιάδη για μέτρα στήριξης στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Παρέμβαση Λογιάδη για μέτρα στήριξης στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, με θέμα: «Μέτρα για τους εργαζόμενους ζητάει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου».

Όλη η ερώτηση
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού- Ξενοδοχοϋπάλληλοι συνεχίζουν να δοκιμάζονται σκληρά καθημερινά, καθώς η αγωνία και η αβεβαιότητα συνεχίζεται ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσει το μέτρο αναστολής σύμβασης για τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης ξεκίνησαν να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ (3 μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο).

Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τραγική επειδή σε μεγάλο ποσοστό ανέργων μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί η επιδότηση ανεργίας για τους συγκεκριμένους μήνες.

Επίσης, υπάρχει το κενό Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος που οι εργαζόμενοι μένουν με μηδενικό εισόδημα.

Παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ότι παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ δεν τα δικαιούνται, αφού είχαν πάρει 2 μήνες παράταση στο πρώτο κύμα της πανδημίας (2020).

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει ώστε να ενταχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου, και να μην δημιουργούνται οι εν λόγω αδικίες,  έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου;

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ