Παρέμβαση Συντυχάκη για την κρατική χρηματοδότηση στις αθλητικές Ομοσπονδίες και υποδομές

Παρέμβαση Συντυχάκη για την κρατική χρηματοδότηση στις αθλητικές Ομοσπονδίες και υποδομές

"Αθλητές και Αθλήτριες που βλέπουν μια χρονιά να πηγαίνει χαμένη, προπονητές και μια σειρά εργαζόμενους που κινδυνεύει η δουλειά και το εισόδημά τους και σωματεία που καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς"

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την κρατική χρηματοδότηση στις αθλητικές Ομοσπονδίες και για τις αθλητικές υποδομές κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Όλη η ερώτηση

Μετά από σχεδόν 2 μήνες εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας, αυτό που συζητιέται έντονα αυτό το διάστημα και στο χώρο του Αθλητισμού αφορά τα πρώτα μέτρα της σταδιακής επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες αθλητικά Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, εκατοντάδες χιλιάδες αθλούμενους, προπονητές, διοικητικά στελέχη, επιστήμονες αθλητικής υποστήριξης, διαιτητές, κριτές, εργαζόμενους κ.λπ.

Αθλητές και Αθλήτριες που βλέπουν μια χρονιά να πηγαίνει χαμένη, προπονητές και μια σειρά εργαζόμενους που κινδυνεύει η δουλειά και το εισόδημά τους και σωματεία που καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς. 

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ενημέρωση για το ύψος της Κρατικής χρηματοδότησης για να μπορέσουν οι αθλητικές Ομοσπονδίες να οργανώσουν τη δραστηριότητα για το υπόλοιπο της χρονιάς και επίσης εκκρεμεί η εκταμίευση της β’ δόσης τον Μάιο, ώστε να υπάρχει επαρκής ρευστότητα για μια επανεκκίνηση χωρίς προβλήματα.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Να ανακοινωθεί έγκαιρα η Κρατική χρηματοδότηση και να ξεκινήσει η επόμενη φάση (περίοδος 2020-2021) χωρίς περικοπές από το παραγωγικό κομμάτι.
  • Να ενταχθούν άμεσα Αθλητικές υποδομές σε προγράμματα που ήδη τρέχουν π.χ. το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η πορεία χρηματοδότησή τους. 
  • Για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα -ρύθμιση των οφειλών τους, για το 2020.
  • Για την απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για τη χρήση των Κολυμβητηρίων, είτε εκείνα ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Εθνικά Κέντρα), είτε στους Δήμους, τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2020.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ