Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Newsroom
Newsroom

Ασκήθηκε αναίρεση - Τι αναφέρει η πλευρά της οικογένειας

Κι εκεί που όλα φαίνονταν να έχουν τελειώσει από πλευράς Δικαιοσύνης στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, η ανατροπή ήρθε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο. Ενώ η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο, η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο και το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν οι 5 Δικαστές του Αρείου Πάγου κάνουν δεκτή ή όχι την αναίρεση. 
Αν γίνει δεκτή, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου 
στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης

Τι λέει η πλευρά της οικογένειας Παρασκάκη

kokosalis giorgos dikigoros

Σε δήλωσή του στο Cretalive ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Γιώργος Κοκοσάλης αναφέρει: 

"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση - σίγουρα όχι έκπληξη - ενημερωθήκαμε ότι ο αξιότιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χριστόπουλος κατέθεσε ενώπιον του Αρείου Πάγου την με αριθ. πρωτ. 2/9-1-2023 αίτηση αναίρεσης κατά της με αριθ. 474/2022 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το προσεχές χρονικό διάστημα το Ακυρωτικό θα κληθεί να αποφανθεί επ´ αυτής κι αν γίνει δεκτή, η δίκη στο Εφετείο θα διεξαχθεί εκ νέου. Μοναδικό μέλημα πλέον της οικογένειας και ημών ως συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας είναι να επισπευθεί η όλη διαδικασία καθότι η υπόθεση παραγράφεται στις 28-12-2023, πράγμα που φυσικά απευχόμαστε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν για μας νομικά αλλά και λογικά αναμενόμενη, αφού ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, ζήτησε κι έλαβε τα πρακτικά του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αυθημερόν της εκδόσεως της αναιρεσιβαλλόμενης αποφάσεως στις 25-11-2022. Η οικογένεια εμπιστεύεται πλήρως την ποινική Δικαιοσύνη και πιστεύει ακράδαντα ότι παρά την μέχρι σήμερα ταλαιπωρία της στο τέλος θα δικαιωθεί".

Δείτε επίσης:

Συγκινεί το μήνυμα για την αδικοχαμένη Μελίνα ανήμερα του Πάσχα

Επτά χρόνια μετά και η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας ξανά στο δικαστήριο

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ