Παρουσίαση προτάσεων για οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση

Παρουσίαση προτάσεων για οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Την Τρίτη 7 Μαρτίου το μεσημέρι (ώρα 12.00), στο Ηράκλειο, διοργανώνεται η εκδήλωση για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση, με την παρουσίαση της εργασίας των Ομάδων των μαθητών από το Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου για την Εκστρατεία FREE MOBILITY 2016-17 και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου για την Εκστρατεία ECOMOBILITY 2016-17. H εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Σουκατζίδη, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από τις εργασίες και προτάσεις των ομάδων των μαθητών, να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή καθώς και οι παρατυπίες που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη.

Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, μέσα από την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία καλλιεργείται η αυτενέργεια των νέων με προσανατολισμό τον εντοπισμό προβλημάτων, την αξιολόγηση και τις προτάσεις.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Φέτος στρατεύθηκαν και συνεργάζονται το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,  το Εργαστήριο Ανάπτυξης και Προώθησης Χρηματοοικονομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, το Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος και το Τμήμα Mηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας & Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, η Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου - Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τομέας Πολεοδομίας & Χωροταξίας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, το Τμήμα Φυσικής Εργαστήριο Μετεωρολογίας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Εργαστήριο Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Τ του AΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, το Τμήμα Γεωτεχνολογίας & Περιβάλλοντος Εργ. Ατμ. Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής Φυσικής και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ/ΕΚΕΤΑ, από το TEXNIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ο Τομέας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Ανατολικής Κρήτης, το ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (MIO – ECSDE), η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, η ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔAΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ–CISD, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ – ΠΕΖΗ, η ARTREETEAM, η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το ΕΛΕΠΑΠ, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΩΝ, o ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ", ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και η ΣΥΖΩΗ.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες DEAL NEWS και ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ, AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ, ECOTEC και REVIEW CSR, οι δικτυακοί τόποι CSRNEWS.GR, ECOZEN.GR  και η εταιρεία WEBOLUTION.

Πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία, μπορείτε να βρείτε στον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση www.ecomobility.gr καθώς και στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/Ecomo...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ