Παρουσιάζεται το βιβλίο "Ο αμαζόνιος ανάμεσά μας"

Newsroom
Newsroom

Ένα έργο του επιστήμονα, Γιώργου Παξινού

Tο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Παξινού "Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Η εκδήλωση θα γίνει στον ανακαινισμένο χώρο του Πολύκεντρου Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Κριτσωτάκη Ειρήνη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας και νευρογλωσσικού προγραμματισμού N.L.P., συγγραφέας και

-Τζωρτζακάκη Κική, Παιδαγωγός, σύμβουλος γονέων και συγγραφέας.

amazonios

Γιώργος Παξινός

Ο Γιώργος Παξινός κατάγεται από την Ιθάκη. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Berkeley, McGill και Yale και ήταν επισκέπτης επιστήμονας στο Cambridge, στην Οξφόρδη, στο Stanford και στο UCLA. Είναι καθηγητής Ιατρικών Επιστημών της Neuroscience Research Australia και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ.

Έχει εντοπίσει και ονομάσει περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από οποιονδήποτε στην ιστορία (94 πυρήνες) και δημοσίευσε 58 βιβλία, το πρώτο του, The Rat Brain in Stereotaxic Coordinates, είναι η δημοσίευση με τις περισσότερες αναφορές στη νευροεπιστήμη και, για δεκαετίες, το τρίτο βιβλίο με τις περισσότερες αναφορές όλων των επιστημών όλων των εποχών.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου Atlas of the Human Brain έλαβε το Βραβείο Αριστείας για Εκδόσεις της Ιατρικής Επιστήμης από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών και η τελευταία έκδοση το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης. Δύο του άτλαντες του ανθρώπινου εγκεφάλου έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.

Είναι επίτιμος διδάκτωρ στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων και Ιονίου και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Σε μελέτη που ανακοινώθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2021, συμπεριλήφθηκε στους 63 Έλληνες ιατρικούς επιστήμονες που θεωρείται ότι είχαν ιστορική συμβολή στην ιατρική πρόοδο την περίοδο 1821-2021.

Οι άτλαντες και οι έννοιες της οργάνωσης του εγκεφάλου χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους επιστήμονες που εργάζονται με τη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και της γνώσης, του συναισθήματος, των κινήτρων και της σκέψης, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών ή ψυχιατρικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και η κατάθλιψη ή ζωικά μοντέλα αυτών των ασθενειών.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Αυστραλιανής Εταιρείας Νευροεπιστημών (2005-2006) και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου Νευροεπιστήμης του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας Εγκεφάλου (IBRO 2004-2007).

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ