Παύση για τα έργα στο κέντρο - Κορωνοϊός, πόλεμος και ενεργειακό καθυστερούν την παράδοση των υλικών

Παύση για τα έργα στο κέντρο - Κορωνοϊός, πόλεμος και ενεργειακό καθυστερούν την παράδοση των υλικών
Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Από την Τρίτη εκτιμάται ότι θα επανεκκινηθούν οι εργασίες

Ο αστάθμητος παράγοντας προκαλεί ολιγοήμερη καθυστέρηση στα έργα στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς από τη μία οι δυσχέρειες λόγω κορωνοϊού, από την άλλη η ενεργειακή κρίση κι από ... την τρίτη πλευρά ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν διαταράξει την εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα τα "απόνερα" να "χτυπήσουν" και την ανάπλαση στην οδό 1821.

Όπως εξηγεί στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, αν και "είχαμε διευθετήσει όλα τα ζητήματα και παρά τις παύσεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ήμασταν βέβαιοι ότι θα παραδίδαμε τη 1821, στα τέλη Μάη". Δυστυχώς το "παζλ" των δυσχερειών προκάλεσε καθυστέρηση στην παράδοση της παραγγελίας των απαραίτητων υλικών από τον εργολάβο, με αποτέλεσμα αφού εξαντλήθηκαν κατά την πρόοδο των εργασιών και καθώς δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στην Κρήτη, να διακοπούν οι εργασίες στα πεζοδρόμια και το "σταυρό".

Ο κ.Αναστασάκης κάνει λόγο για μία παύση περίπου 15 ημερών, αφού την ερχόμενη Τρίτη υπολογίζεται ότι μέρος των υλικών θα έχει παραδοθεί και τα συνεργεία θα πιάσουν ξανά δουλειά.

ανάπλαση κέντρο

Ως εκ τούτου μετράμε αντίστροφα για την ολοκληρωμένη νέα εικόνα του κέντρου της πόλης, με την εκτίμηση του αντιδημάρχου να θέτει περίπου την 20η Ιουνίου ως πιθανή ημερομηνία παράδοσης της 1821, με δεδομένο βέβαια ότι τα υλικά θα παραδοθούν, εγκαίρως, και με βάση την υπάρχουσα πληροφόρηση.

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες στις οδούς Αμαλθείας και Αμνισού συνεχίζονται αν και δεν υπήρχαν στον αρχικό προγραμματισμό. Ωστόσο εκτιμήθηκε ότι επρόκειτο για μία παρέμβαση που ήταν απαραίτητη, κι ως εκ τούτου δρομολογήθηκε, υλοποιείται και βρίσκεται στο στάδιο εγκατάστασης των φωτιστικών.

Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να προχωρήσει το τμήμα της 1821 στη συμβολή με την οδό Καρτερού, με τρόπο που δε θα παρεμποδίζει τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης στο σημείο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διατεθεί άλλο σημείο για την πρόσβαση των οχημάτων, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

ανάπλαση κέντρο

 

Δείτε επίσης:

35 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε γειτονιές
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ