Παύθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός

Τί αναφέρουν οι πληροφορίες

Στην εφαρμογή, σύμφωνα με ιερατικούς κύκλους, εισήγησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου να παυθεί από Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Θεοφιλέστατος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός, προχώρησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την στιγμή που έγινε Επίσκοπος Δορυλαίου, βοηθός ουσιαστικά του Οικουμενικού Θρόνου, υπήρχε η εισήγηση πως δεν μπορεί να είναι και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

Να σημειωθεί πάντως ότι η θέση του Πρωτοσύγκελου θα πρέπει να ανήκει σε Αρχιμανδρίτη και όχι σε Επίσκοπο, οπότε κάποια στιγμή η εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη θα έπρεπε να εφαρμοστεί.

Αποτελεί πάντως ερώτημα το γιατί εφαρμόστηκε τώρα αυτή η απόφαση, δύο και πλέον χρόνια δηλαδή μετά από την χειροτονία του κ.κ. Δαμασκηνού ως Επισκόπου, και λίγο μόλις διάστημα μετά τον ορισμό του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, Μητρόπολη για την οποία είχε ακουστεί το όνομα του Θεοφιλεστάτου Δορυλαίου.

Σε επικοινωνία του Parakritika.gr, τόσο με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όσο και τον Επίσκοπο Δορυλαίου, αρκέστηκαν απλά να επιβεβαιώσουν την πληροφορία της παύσης, με τους λόγους πάντως να μην έχουν γίνει γνωστoί.

Την προσφορά και το έργο πάντως ως ηγούμενου της Ι.Μ. Αγ. Τριάδας, καθώς και ευρύτερα στην κοινωνία των Χανίων, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και αυτός ίσως θα είναι και ο λόγος που θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξουν απαντήσεις για τον λόγο εφαρμογής της εισήγησης του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου μετά από δύο και πλέον χρόνια.

 

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ