ΠΔΕ Κρήτης: Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας 2020-2021

ΠΔΕ Κρήτης: Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας 2020-2021

Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης αναφέρει:

"Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην διευκόλυνση των αποφοίτων της να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει την αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, ιδιαίτερη προτεραιότητα αποτελεί ο θεσμός της Μαθητείας, όπου οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναλαμβάνουν να παράσχουν στον μαθητευόμενο μάθηση στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί μετά από εξετάσεις σε πιστοποίηση των γνώσεων και ειδικοτήτων σε συγκεκριμένη ειδικότητα. Οι μαθητευόμενοι αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επιπλέον εφόδια στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει ενώ συνεργάζονται με επαγγελματίες του κλάδου. Ο θεσμός της Μαθητείας έχει θετική ανταπόκριση στους φορείς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό καλείστε να στηρίξετε το θεσμό της Μαθητείας επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, με την προσφορά θέσεων Μαθητείας για την περίοδο 2020- 2021.

Οι φορείς του Ιδιωτικού Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο portal του ΟΑΕΔ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. καθώς και για τον τρόπο διάθεσης θέσεων από τους ιδιώτες, παρέχονται στο Ενημερωτικό Σημείωμα για Εργοδότες και στο Ισχύον Θεσμικό Πλαίσιο Μαθητείας".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ