«Πειράζουν περιουσίες σε... κοινή θέα»: "Πονοκέφαλος" οι παραβατικές συμπεριφορές - Βίντεο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Κινούνται διαδικασίες από τον Δήμο Ηρακλείου για περιπτώσεις παράνομης κατασκήνωσης ή παρεμπόριο

Αλλαγή για το θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με την παράνομη κατασκήνωση και το παρεμπόριο ατόμων με παραβατικές συμπεριφορές που προκαλούν προβλήματα σε κοινόχρηστους χώρους στο Ηράκλειο εξετάζει ο Δήμος.

«Κόβουμε πρόστιμα για καθαριότητα και για παράνομη πώληση προϊόντων καθώς οτιδήποτε πουλάνε είναι παράνομο, δεν έχουν άδεια» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Εμμανουήλ Χαιρέτης ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να συλλάβει τα άτομα που προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές. Μπορεί μόνο να κάνει παρατηρήσεις ή συστάσεις.

Για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο σε αγαστή συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες του δήμου να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα ώστε η Δημοτική Αστυνομία να μπορεί να κόβει πρόστιμα και για την παράνομη κατασκήνωση. Πρώτα βέβαια πρέπει να προηγηθεί η αλλαγή σε κάποιους κανονισμούς του Δήμου Ηρακλείου οι οποίοι συνδέονται με την καθαριότητα και την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων «για να μπορούμε να επιβάλλουμε περισσότερες κυρώσεις» σημειώνει ο ίδιος.

Η άκρως παραβατική αυτή συμπεριφορά με επαναλαμβανόμενο μάλιστα μοτίβο σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους στο Ηράκλειο παρατηρείται ιδιαίτερα οξυμένη όταν ο καιρός είναι καλός αφού επιτρέπει στα άτομα αυτά να "εκμεταλλεύονται" τους υπαίθριους χώρους… κατά το δοκούν.

«Στην περιοχή του γνωστού πολυκαταστήματος παιχνιδιών στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στο ύψος του Γιόφυρου, κατά διαστήματα εμφανίζονται κάποιοι τύποι οι οποίοι ενοχλούν το κόσμο και η βασική τους ενασχόληση είναι να προσπαθούν να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες ακόμα και με το ζόρι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναγνώστης Κ.Κ. στο Cretalive.

Κατά καιρούς πολλοί αναγνώστες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για τις παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη, στα παλιά ΚΑΤΕ αλλά και κοντά στα γήπεδα τένις επί της λεωφόρου Ικάρου καθώς και στην περιοχή γύρω από το Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

«Θα πρέπει κάποιος αρμόδιος να επιληφθεί, προτού γίνει κάποιο κακό ή πάρει κάποιος τη κατάσταση στα χέρια του. Πειράζουν ανθρώπους και τις περιουσίες τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναγνώστες.

«Έχει επέμβει πολλές φορές τόσο η Ελληνική όσο και η Δημοτική Αστυνομία. Οτιδήποτε είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και θεσμικά επιτρέπεται εκ του νόμου το επιβάλλουμε» επισημαίνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Το βίντεο που έστειλε ο αναγνώστης Κ.Κ. είναι χαρακτηριστικό της ανομίας και της παραβατικότητας που επικρατεί μέρα μεσημέρι Σαββάτου σε μία ιδιαίτερα πολυσύχναστη περιοχή την οποία επισκέπτονται γονείς με τα παιδιά τους. 
Είναι θετικό ωστόσο το γεγονός ότι ο Δήμος έχει γνώση του ζητήματος και έχει ξεκινήσει τις θεσμικές διαδικασίες για το νόμιμο τρόπο αντιμετώπισης των εν λόγω φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ